Maratonul de la UMF se încheie astăzi. Azi dimineata erau 4.649 de vaccinaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Maratonul de la UMF se încheie astăzi. Azi dimineata erau 4.649 de vaccinaţi

GALERIE
maraton-vaccinare-umf-iasi (13)
  • maraton-vaccinare-umf-iasi (13)
- +

Maratonul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a strâns până duminică seara la ora 18.00 un număr de 4.008 de persoane imunizate, iar azi dimineata erau 4.649 de persoane vaccinate, conform datelor oferite de oficialii universitatii. 

Reprezentanţii universităţii au explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că a fost o activitate foarte complexă, dar care a fost dusă la bun sfârşit de o echipă care s-a comportat „ca o familie”.

A fost nevoie de 1.000 de voluntari care au lucrat în schimburi de 8 ore pentru a asigura permanenţa la cele 20 de fluxuri de vaccinare ziua şi la cele 5 fluxuri deschise noaptea. Dar în afara acestora au fost şi persoane care au vrut să ajute, dar numărul voluntarilor a fost atât de mare încât nu au mai existat locuri pentru ei şi au rămas pe liste de rezervă.

O surpriză plăcută a fost atât numărul mare de tineri prezenţi, cât şi a multor persoane de peste Prut. Înaintea începerii vaccinării, a fost convenit cu dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţional de imunizare, că vor putea fi vaccinaţi şi cetăţenii din Republica Moldova care nu au cetăţenie, datele din paşaport fiind introduse manual în Registrul Naţional Electronic al Vaccinării.

„Noi spunem că cele peste 4.000 de doze care au fost efectuate până la ora 16.00 este dovada că populaţia doreşte să se vaccineze şi a înţeles necesitatea vaccinării ca o soluţie pentru revenirea la normalitate. Din punct de vedere al activităţii centrului nostru, al maratonului UMF, apreciez o muncă enormă de echipă, toată lumea a fost vaccinată în deplină siguranţă”, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi, coordonatorul maratonului de la UMF şi preşedinte al Societăţii Română de Epidemiologie.

Aceasta a spus că toate cazurile de persoane care au venit la maraton au fost impresionante prin dorinţa de a se imuniza şi de a se proteja, fiind şi unii români prezenţi pentru a-şi face rapelul la UMF, la 21 de zile de la prima doză de Pfizer primită.

Sute de basarabeni s-au imunizat

Rectorul UMF Iaşi a declarat că este un motiv de bucurie că au putut fi vaccinate atât de multe persoane din Republica Moldova în timpul maratonului.

„Chiar mă bucur că am putut să facem asta pentru fraţii noştri de peste Prut”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Deşi cifrele vor fi centralizate abia la câteva zile după finalizarea maratonului, rectorul a explicat că este vorba de sute de persoane. În ceea ce priveşte funcţionarea fluxurilor şi a sistemului gestionat de universitate, rectorul descrie că totul a mers bine, fără niciun incident.

„Ca număr al persoanelor vaccinate, nu sunt chiar mulţumit, mă aşteptam să avem un număr mai mare, dar mai vedem până mâine dimineaţă (n.red. - luni dimineaţă, ora 08.00, când se încheie maratonul). Dar la Iaşi au fost şi mai multe maratoane de vaccinare în desfăşurare, deci cred că suntem în regulă. Am funcţionat ca o familie la UMF - toţi care şi-au exprimat dorinţa de a fi voluntari şi-au făcut treaba foarte bine”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a lăudat pregătirea echipei coordonate de prof.dr. Doina Azoicăi şi a scos în evidenţă în special rolul studenţilor, care „au fost exemplari”. În weekendul 4-6 iunie va avea loc şi maratonul pentru doza a II-a, organizat tot la UMF Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.