Maricel Popa va semna astăzi două contracte de finanţare pentru Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Maricel Popa va semna astăzi două contracte de finanţare pentru Iaşi

GALERIE
maricel-popa-secretar-de-stat
 • maricel-popa-secretar-de-stat
- +

În beneficiul Iaşului sunt două: unul pentru o centrală fotovoltaică la Miroslava, altul pentru iluminatul public neconvenţional din Tătăruşi.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, va semna astăzi patru contracte de finanţare europeană care vor fi implementate în judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Contractele care vor fi parafate astăzi însumează 47 de milioane de lei, fonduri nerambursabile. Maricel Popa va veni la Iaşi însoţit de directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie, Viorel Beltechi. Banii europeni se vor duce în comuna Tătăruşi, care va implementa proiectul de modernizare a reţelelor de iluminat public prin introducerea sistemului de iluminat neconvenţional. Investiţia are o valoare totală de 5,2 milioane de lei, din care Uniunea Europeană va rambursa 3,8 milioane de lei. Şi comuna Miroslava va gestiona proiectul european privind construcţia unei centrale fotovoltaice de producere a energiei electrice din conversia celei solare. Peste 26,5 milioane de lei vor ajunge în comuna ieşeană, din care 20,6 milioane de lei sunt nerambursabili. Ministrul secretar de stat Maricel Popa va semna astăzi contracte şi pentru două investiţii din afara Iaşului. Reţeaua de distribuţie gaze naturale va fi extinsă în comuna Tămăşeni şi comuna Vânători din judeţul Neamţ. Proiectul va fi implementat de societatea Mihoc Oil, investiţia fiind în valoare de 12,14 milioane de lei. Firma Alfa Land va derula proiectul „Creşterea securităţii furnizării energiei electrice prin reducerea numărului de întreruperi şi crearea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea ansamblului rezidenţial Alfa Land din municipiul Botoşani“. Investiţia europeană este în valoare de 3,2 milioane de lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X