Marți îl cinstim pe Sfântul Nectarie, tămăduitor și grabnic ajutător. Scrisoarea lui

luni, 08 noiembrie 2021, 12:21
2 MIN
 Marți îl cinstim pe Sfântul Nectarie, tămăduitor și grabnic ajutător. Scrisoarea lui

Sfantul Nectarie este praznuit pe 9 noiembrie. Sfantul Nectarie s-a nascut pe 1 octombrie 1846, in Selibria (Tracia). La Sfantul Botez a primit numele de Anastasie.

Din cauza saraciei, este nevoit sa plece la varsta de 14 ani la Constantinopol ca sa lucreze. Muncea toata ziua, purtand haine ponosite si adeseori descult.

Intr-una din zile s-a hotarat sa scrie si o scrisoare:

Catre Domnul nostru Iisus Hristos, in cer Hristoase al meu,

Hainele mi s-au rupt, pantofii mi s-au stricat si mi-e frig. Din ce-mi da stapanul nu-mi ajunge nici de mancare. N-am reusit sa trimit aproape nimic mamei mele, care este saraca. Ce sa ma fac acum? Cum ies eu din iarna, Doamne? Ajuta-ma! Ma inchin Tie.

Robul Tau, Anastasie

Temistocle, un om tare evlavios, care avea o pravalie cu tablouri si rame chiar peste drum de camaruta unde locuia Anastasis, il vede intr-o zi de iarna pe Anastasie mergand catre posta sa duca niste scrisori. Vazandu-l prost imbracat si fiindu-i mila de el, negustorul i-a cerut sa-i dea lui scrisorile, sa le duca, si sa se intoarca in casa. Uitandu-se printre scrisori, Temistocle a gasit si scrisoarea: "Catre Domnul nostru Iisus Hristos, in Cer". Bucurandu-se de curatenia copilului, a deschis scrisoarea si dupa ce a citit-o a randuit ca baiatul sa primeasca toate cele de trebuinta, in taina, spre slava lui Dumnezeu.

Trece la cele vesnice din cauza unui cancer de prostata, pe 8 noiembrie 1920. Vreme de 20 de ani trupul Sfantului a ramas neatins. In 1953 trupul sau a fost scos din mormant si asezat in biserica manastirii din Eghina. Datorita minunilor savarsite la sfintele sale moaste, a fost trecut in randul sfintilor in anul 1961, cu zi de praznuire pe 9 noiembrie.

Sfantul Nectarie este chemat sa mijloceasca pentru tamaduirea omenilor de diverse boli, cu precadere cancerul.

Prima minune a fost savarsita imediat dupa trecerea sa la cele vesnice. Atunci cand maicile de la Manstirea Eghina au venit sa pregateasca trupul sau neinsufletit. Au scos vesta de lana pe care o purta si au azezat-o pe patul vecin, unde se afla un paralitic. Imediat, paraliticul s-a ridicat din patul suferintei si a inceput sa mearga. Asadar, Dumnezeu prin sfintii sai daruieste leac pentru suferintele si bolile incurabile.

Aflați amănunte de pe crestinortodox.ro.

Comentarii