Medicii le recomandă pelerinilor care au simptomele unei boli respiratorii să poarte mască

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Medicii le recomandă pelerinilor care au simptomele unei boli respiratorii să poarte mască

Medicul infecţionist Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, vine cu o serie de recomandări pentru pelerinii care vor ajunge în această perioadă la Iaşi. 

Medicul recomandă ca în perioada dinaintea călătoriei la Iaşi pelerinii să aibă parte de odihnă şi alimentaţie echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide şi vitamine obţinute din fructe şi legume. De asemenea, cei care vin cu mâncare la pachet trebuie să se asigure că alimentele nu sunt perisabile şi să nu uite să consume lichide, cum ar fi apă sau ceai cald dacă temperatura o impune.

„Serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva este perioada cea mai aşteptată, atât pentru ieşeni cât şi pentru credincioşii din toată ţară care aleg să vină în Capitala Moldovei în zilele următoare. Ca să nu umbrim frumuseţea sărbătorilor şi pentru că bolile nu ţin cont de sărbătoare este chibzuit să urmam câteva sfaturi. Cu toţii avem cu siguranţă o rudă, un prieten sau cunoaştem pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva”, a precizat dr. Florin Roşu.

Totodată, specialiştii recomandă ca fiecare persoană să aibă în bagaj îmbrăcăminte mai groasă, o pelerină de ploaie sau o umbrelă. Este important ca persoanele care au simptome ale unei boli respiratorii să folosească masca de protecţie sau să anunţe personalul medical care se va ocupa de monitorizarea pelerinajului, pentru a primi ajutor şi recomandări.

„Folosirea măştii de protecţie este un gest responsabil din partea acestora cât şi pentru ceilalţi din jur. De asemenea, confortul termic, alimentaţia şi hidratarea ajută organismul să facă faţa oboselii care cu siguranţă se acumulează după călătorie şi apoi pelerinaj”, a completat medicul ieşean. 

Comentarii