Metoda folosită pentru modernizarea DJ 281C: reciclarea vechiului asfalt

luni, 12 noiembrie 2018, 10:15
1 MIN

Se lucrează la modernizarea DJ 281C: intersecție DN 28A (Blăgești)-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari-DN 28B (Cotnari), constructorul intervenind, în aceste zile, pe tronsonul din comuna Todirești.

Metoda reciclării presupune decopertarea drumurilor, iar materialul astfel realizat se refoloseşte. Metoda presupune folosirea unui utilaj, denumit tren de reciclare in situ, care execută frezarea straturilor distruse pe care le amestecă cu diverse adaosuri, urmată de aşternerea acestora pe drum. Un avantaj al acestei metode este rapiditatea în execuţie, ajungându-se la 1–1,5 km de drum reabilitat/zi, conform gandul.info.

Stabilizarea terenului, prin procedeul de reciclare a vechiului asfalt și îmbunătățirea acestuia cu ciment, s-a realizat pe o lungime de 12 kilometri, iar pe trei kilometri a fost turnat și stratul de balast. Totodată, au fost montate deja 20 de podețe dintre cele 29 prevăzute în proiect.

Pe lângă reabilitarea celor 25 de kilometri, constructorul va amenaja și 7400 de metri pătrați de trotuare, căile de acces la proprietăți și va moderniza cele șase stații de autobuz aflate pe acest drum.

Vedeți mai multe imagini pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Iași.

Comentarii