Comunicat de Presă

Metodele de racolare ale PNL depășesc orice limită și sfidează orice urmă de democrație (P)

joi, 13 august 2020, 10:58
3 MIN
 Metodele de racolare ale PNL depășesc orice limită și sfidează orice urmă de democrație  (P)

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Șantajul la adresa primarilor social-democrați ieșeni trebuie să înceteze!

Guvernul care a dus țara în faliment va fi demis. Guvernul care nu are bani de pensiile bătrânilor, de alocațiile copiilor, dar are fonduri pentru șantajarea primarilor PSD, pentru jaful național făcut pe spinarea românilor scos în evidență de Curtea de Conturi trebuie să plece. România nu va putea ieși din criza de sănătate, din criza economică până nu depășește criza morală în care se scaldă liberalii.

Peneliștii sunt la guvernare de mai bine de 9 luni, dar nu au făcut nimic pentru oameni. Nici măcar în starea de urgență, tot de ei stabilită. Peneliștii chefuiau cu băuturi fine și trabucuri, fără nicio măsură de protecție, chiar în biroul premierului de la Palatul Victoria. Erau mulțumiți de cum gestionau ceea ce Curtea de Conturi avea să constate în luna august: abateri în gestionarea resurselor publice de 659 milioane lei și prejudiciiaduse banului public de 38,2 milioane lei. Toate doar în starea de urgență!

Cinismul penelist merge și mai departe. Primarii blamați, acuzați, atacați sunt acum forțați să meargă la PNL. Au văzut că aleșii noștri sunt oameni de calitate, sunt oameni care au muncit pentru comunitățile lor, care au făcut proiecte și căroraromânii le acordă toată încrederea. Au fost înjurați pentru că așa dădea bine în presă, că acesta era trendul, dar totul era o minciună sfruntată.

Ce încredere să ai în astfel de oameni, care te constrâng să iei decizii? Poți să ai încredere că își vor respecta vreodată promisiunile și că șantajul nu va continua?

Presiunile asupra primarilor PSD sunt enorme. Campania lor electorală nu înseamnă proiecte pentru comunități, ci racolarea primarilor social-democrați. Cred că oamenii văd aceste lucruri, văd duplicitatea peneliștilor, văd că unii din PNL strigă sus și tare că sunt împotriva traseismului, iar alții apelează la toate metodele pentru a aduce cu arcanul în PNL primarii aleși ai PSD. Ipocrizia este caracteristică peneliștilor, dar nu cred că a fost vreodată atât de evidentă ca până acum. Vom depune moțiune de cenzură săptămâna viitoare, iar unul dintre motive este legat de presiunile făcute asupra primarilor PSD.

Îi asigur pe primarii social-democrați ieșeni că sunt alături de ei, că împreună, în ultimii patru ani am reușit să depășim record după record în atragerea de fonduri pentru județul Iași. Uniți vom merge mai departe și tot uniți îi vom învinge din nou pe peneliști, într-o competiție corectă, așa cum este democratic și normal într-un stat european: la alegerile locale și apoi la cele parlamentare.

Aduc aminte și primarilor liberali de bună credință că Guvernul social-democrat a alocat fonduri de la bugetul național în funcție de nevoile comunităților, nu după criterii politice cum se face de 9 luni. Numeroasele proiecte finanțate prin PNDL pentru comunități ieșene conduse de primari PNL demonstrează acest lucru. Iașul s-a dezvoltat unitar sub guvernarea PSD și doar într-o astfel de guvernare nevoile comunităților vor redeveni prioritare, în detrimentul intereselor de grup!

Comentarii