anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 18.09.2020

Comunicat de Presă

Metodele de racolare ale PNL depășesc orice limită și sfidează orice urmă de democrație (P)

GALERIE
maricel_popa
  • maricel_popa
- +

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Șantajul la adresa primarilor social-democrați ieșeni trebuie să înceteze!

Guvernul care a dus țara în faliment va fi demis. Guvernul care nu are bani de pensiile bătrânilor, de alocațiile copiilor, dar are fonduri pentru șantajarea primarilor PSD, pentru jaful național făcut pe spinarea românilor scos în evidență de Curtea de Conturi trebuie să plece. România nu va putea ieși din criza de sănătate, din criza economică până nu depășește criza morală în care se scaldă liberalii.

Peneliștii sunt la guvernare de mai bine de 9 luni, dar nu au făcut nimic pentru oameni. Nici măcar în starea de urgență, tot de ei stabilită. Peneliștii chefuiau cu băuturi fine și trabucuri, fără nicio măsură de protecție, chiar în biroul premierului de la Palatul Victoria. Erau mulțumiți de cum gestionau ceea ce Curtea de Conturi avea să constate în luna august: abateri în gestionarea resurselor publice de 659 milioane lei și prejudiciiaduse banului public de 38,2 milioane lei. Toate doar în starea de urgență!

Cinismul penelist merge și mai departe. Primarii blamați, acuzați, atacați sunt acum forțați să meargă la PNL. Au văzut că aleșii noștri sunt oameni de calitate, sunt oameni care au muncit pentru comunitățile lor, care au făcut proiecte și căroraromânii le acordă toată încrederea. Au fost înjurați pentru că așa dădea bine în presă, că acesta era trendul, dar totul era o minciună sfruntată.

Ce încredere să ai în astfel de oameni, care te constrâng să iei decizii? Poți să ai încredere că își vor respecta vreodată promisiunile și că șantajul nu va continua?

Presiunile asupra primarilor PSD sunt enorme. Campania lor electorală nu înseamnă proiecte pentru comunități, ci racolarea primarilor social-democrați. Cred că oamenii văd aceste lucruri, văd duplicitatea peneliștilor, văd că unii din PNL strigă sus și tare că sunt împotriva traseismului, iar alții apelează la toate metodele pentru a aduce cu arcanul în PNL primarii aleși ai PSD. Ipocrizia este caracteristică peneliștilor, dar nu cred că a fost vreodată atât de evidentă ca până acum. Vom depune moțiune de cenzură săptămâna viitoare, iar unul dintre motive este legat de presiunile făcute asupra primarilor PSD.

Îi asigur pe primarii social-democrați ieșeni că sunt alături de ei, că împreună, în ultimii patru ani am reușit să depășim record după record în atragerea de fonduri pentru județul Iași. Uniți vom merge mai departe și tot uniți îi vom învinge din nou pe peneliști, într-o competiție corectă, așa cum este democratic și normal într-un stat european: la alegerile locale și apoi la cele parlamentare.

Aduc aminte și primarilor liberali de bună credință că Guvernul social-democrat a alocat fonduri de la bugetul național în funcție de nevoile comunităților, nu după criterii politice cum se face de 9 luni. Numeroasele proiecte finanțate prin PNDL pentru comunități ieșene conduse de primari PNL demonstrează acest lucru. Iașul s-a dezvoltat unitar sub guvernarea PSD și doar într-o astfel de guvernare nevoile comunităților vor redeveni prioritare, în detrimentul intereselor de grup!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fără dezbatere

Claudiu RAUS

Fără dezbatere

De ce nu vrea Mihai Chirica dezbatere? Ca să nu ne uităm ca la circ şi să mâncăm seminţe, cum spune? Nu: e vorba de altceva…

Filmuletul zilei

opinii

Un personaj detestabil

Alexandru CĂLINESCU

Un personaj detestabil

Ieşind dăunezi în oraş, ce-mi văd ochii? Pe panourile de afişaj electoral, fotografiile candidaţilor PSD la primărie şi la preşedinţia Consiliului judeţean sunt însoţite de fotografia Gabrielei Firea, cu menţiunea „Primarul Bucureştiului sprijină PSD Iaşi!”. O astfel de alăturare e o dovadă de slugărnicie de partid şi ar trebui - în mod normal - să fie nu un sprijin, ci un handicap.

Petre Ţuţea şi inginerii

Neculai SEGHEDIN

Petre Ţuţea şi inginerii

Eram la o manifestare ştiinţifică în deschiderea căreia un reputat profesor bucureştean a avut o foarte interesantă conferinţă legată de rolul şi importanţa ingineriei în dezvoltarea societăţii şi, pentru a fi mai convingător, a dat un citat din Petre Ţuţea: „Dacă într-un salon, într-un colţ, unul fumează şi tace, ăla e inginer... Inginerul e practic, savantul nu e practic. Când i s-a spus lui Max Planck, creatorul fizicii cuantice, că s-a mai găsit o aplicaţie, el a spus: care e, mă? Uite care... - Ca să vezi, nici nu m-am gândit!”. 

Cu „cioara vopsită”, electoral

Nicolae CREŢU

Cu „cioara vopsită”, electoral

Deşi, faţă de speranţele de acum peste trei decenii, experienţa realităţilor trăite în materie de „ofertă” şi „cuvânt” (promisiuni, propagandă, nu numai electorală) ne-a vindecat de multe iluzii şi aşteptări rozacee de la „clasa politică”, cum îi place să-şi spună ea însăşi, campaniile de prag de alegeri aduc cu ele noi mostre de ipocrizie „şmecheră” şi verbiaj de umplutură, fără nicio temelie credibilă şi fără nicio altă miză reală, alta decât tentativa de doar ademenire a votului, pesemne ţintind încă niscaiva... naivi sau proşti dispuşi, chiar dacă tot mai puţini, să se lase îmbrobodiţi şi, în fond, dispreţuiţi tocmai de astfel de greţoşi măsluitori, din nou în ofensivă, gata să se reînfigă în fruntea bucatelor, „democratic”, simulanţi de focoasă dragoste de „popor”. 

pulspulspuls

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

O observaţiune filosofică şi chiar axiologică pe astăzi, stimaţi vniversitari ieşeni, despre ce a însemnat în realitate o chestiune care, la vremea ei, pentru mulţi nu părea că e chiar atât de bălţată: cocoţarea în scaunul de rector al celei mai vechi universităţi din ţară a ministrului penalilor Dragnea şi Tăriceanu, zoon politikon-ul Tudorel. 

Caricatura zilei

Controversă vegetariană

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.