anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară nu obișnuia să bea. Ce s-a întâmplat duminică

GALERIE
soprana Macsim Nicoara
 • soprana Macsim Nicoara
- +

„Ziarul de Iaşi“ publică noi declaraţii inedite ale apropiaţilor familiei sau ai mezzosopranei. Azi, despre cum a petrecut Maria duminica în seara căreia s-a întâmplat nenorocirea. Printre altele, a fost la o aniversare în familie, dar fără soţ. Am intervievat şi medicii care o tratează: starea solistei evoluează înspre rău. Ei mai spun că, din nefericire, mai mulţi factorii agravanţi în astfel de situaţii au fost în cazul ei îndepliniţi. Care sunt aceştia? 

Apropiaţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară sunt în continuare în stare de şoc în urma tragediei. Deşi soţul a declarat că totul s-ar fi petrecut pe fondul consumului de alcool, prietenii spun că Maria Macsim Nicoară nu era o băutoare, şi nici nu frecventa astfel de cercuri; ar fi fost obligată în schimb să asiste la partidele de pahar ale soţului.

„Maria este o persoană discretă, într-adevăr. Ţinea la imaginea ei şi implicit la cea a familiei. Muncea foarte mult, atât la universitate, cât şi la Operă. Când am văzut declaraţia lui Codrin cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat“, a spus sub anonimat o prietenă apropiată a ei.

În weekendul dinaintea tragediei, Maria a plecat la părinţi, în judeţul Bacău, însoţită de sora sa şi de cumnat, pentru a sărbători ziua tatălui. Apropiaţii spun că la masa respectivă, unde au participat mai multe rude, nu ar fi existat decât o sticlă de vin, din care Maria nu ar fi băut mai mult de un pahar, un pahar şi jumătate. Codrin Nicoară nu a dorit să participe la ziua socrului său, preferând să stea acasă împreună cu un prieten, „la o bere“, susţin tot apropiaţii.

Ce s-a întâmplat însă în noaptea accidentului, numai cei doi soţi ştiu cu adevărat. „S-a spus că nu a fost nimeni lângă ea când a fost internată. Noi, colegii, am aflat mai târziu. Am vorbit cu medicul ei, care mi-a spus că are speranţe, că a trecut de la coma de gradul IV la gradul II, că a încercat să deschidă ochii, a început să simtă mâinile, să simtă din nou durere, ceea ce înseamnă, spunea medicul, că sistemul nervos funcţionează, dar a mai spus că oricând se poate întâmpla ceva“, a spus şi un coleg al solistei.

Cei din anturajul ei au povestit că artista intenţiona să divorţeze, pentru că relaţiile dintre ea şi soţ începuseră să escaladeze urât. „Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică. Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia. L-a adus pe Codrin la Operă ca pianist pentru orele de studio (repetiţii - n.r.) ale corpului de balet. Nu a rezistat decât o săptămână. Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic“, a mai povestit sub anonimat una dintre prietene.

Până acum trei ani, Codrin Nicoară era profesor de pian la Universitatea de Arte. A fost obligat să plece pentru că, după şapte ani, nu reuşise să-ţi susţină teza de doctorat. De altfel, cei doi s-au cunoscut la Universitatea de Arte, Codrin fiind mult timp pianist la clasa de canto a Mariei. În momentul de faţă, el este profesor de pian la plata cu ora la Colegiul de Artă.

Tot apropiaţii mai spun că întreaga căsnicie a lor a fost marcată de ataşamentul puternic al soţului faţă de mama sa. Viorica Nicoară Leica a fost medic ginecolog atât la Maternitatea Cuza Vodă, cât şi la Policlinica 1. De numele ei există mai multe scandaluri care au fost mediatizate de presă, cel mai cunoscut fiind al unei paciente care a acuzat-o că, în urma unei cezariene, i-a „uitat“ o faşă în burtă.

VEDEȚI ȘI:

Medic: starea mezzosopranei merge înspre rău. Trebuia chemată salvarea imediat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.