Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară nu obișnuia să bea. Ce s-a întâmplat duminică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară nu obișnuia să bea. Ce s-a întâmplat duminică

GALERIE
soprana Macsim Nicoara
  • soprana Macsim Nicoara
- +

„Ziarul de Iaşi“ publică noi declaraţii inedite ale apropiaţilor familiei sau ai mezzosopranei. Azi, despre cum a petrecut Maria duminica în seara căreia s-a întâmplat nenorocirea. Printre altele, a fost la o aniversare în familie, dar fără soţ. Am intervievat şi medicii care o tratează: starea solistei evoluează înspre rău. Ei mai spun că, din nefericire, mai mulţi factorii agravanţi în astfel de situaţii au fost în cazul ei îndepliniţi. Care sunt aceştia? 

Apropiaţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară sunt în continuare în stare de şoc în urma tragediei. Deşi soţul a declarat că totul s-ar fi petrecut pe fondul consumului de alcool, prietenii spun că Maria Macsim Nicoară nu era o băutoare, şi nici nu frecventa astfel de cercuri; ar fi fost obligată în schimb să asiste la partidele de pahar ale soţului.

„Maria este o persoană discretă, într-adevăr. Ţinea la imaginea ei şi implicit la cea a familiei. Muncea foarte mult, atât la universitate, cât şi la Operă. Când am văzut declaraţia lui Codrin cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat“, a spus sub anonimat o prietenă apropiată a ei.

În weekendul dinaintea tragediei, Maria a plecat la părinţi, în judeţul Bacău, însoţită de sora sa şi de cumnat, pentru a sărbători ziua tatălui. Apropiaţii spun că la masa respectivă, unde au participat mai multe rude, nu ar fi existat decât o sticlă de vin, din care Maria nu ar fi băut mai mult de un pahar, un pahar şi jumătate. Codrin Nicoară nu a dorit să participe la ziua socrului său, preferând să stea acasă împreună cu un prieten, „la o bere“, susţin tot apropiaţii.

Ce s-a întâmplat însă în noaptea accidentului, numai cei doi soţi ştiu cu adevărat. „S-a spus că nu a fost nimeni lângă ea când a fost internată. Noi, colegii, am aflat mai târziu. Am vorbit cu medicul ei, care mi-a spus că are speranţe, că a trecut de la coma de gradul IV la gradul II, că a încercat să deschidă ochii, a început să simtă mâinile, să simtă din nou durere, ceea ce înseamnă, spunea medicul, că sistemul nervos funcţionează, dar a mai spus că oricând se poate întâmpla ceva“, a spus şi un coleg al solistei.

Cei din anturajul ei au povestit că artista intenţiona să divorţeze, pentru că relaţiile dintre ea şi soţ începuseră să escaladeze urât. „Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică. Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia. L-a adus pe Codrin la Operă ca pianist pentru orele de studio (repetiţii - n.r.) ale corpului de balet. Nu a rezistat decât o săptămână. Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic“, a mai povestit sub anonimat una dintre prietene.

Până acum trei ani, Codrin Nicoară era profesor de pian la Universitatea de Arte. A fost obligat să plece pentru că, după şapte ani, nu reuşise să-ţi susţină teza de doctorat. De altfel, cei doi s-au cunoscut la Universitatea de Arte, Codrin fiind mult timp pianist la clasa de canto a Mariei. În momentul de faţă, el este profesor de pian la plata cu ora la Colegiul de Artă.

Tot apropiaţii mai spun că întreaga căsnicie a lor a fost marcată de ataşamentul puternic al soţului faţă de mama sa. Viorica Nicoară Leica a fost medic ginecolog atât la Maternitatea Cuza Vodă, cât şi la Policlinica 1. De numele ei există mai multe scandaluri care au fost mediatizate de presă, cel mai cunoscut fiind al unei paciente care a acuzat-o că, în urma unei cezariene, i-a „uitat“ o faşă în burtă.

VEDEȚI ȘI:

Medic: starea mezzosopranei merge înspre rău. Trebuia chemată salvarea imediat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.