Mii de studenţi ieşeni, puşi pe drumuri: universităţile nu au trimis bazele de date complete la CTP pentru abonamentele cu reduceri

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Mii de studenţi ieşeni, puşi pe drumuri: universităţile nu au trimis bazele de date complete la CTP pentru abonamentele cu reduceri

Numeroşi studenţi de la universităţile din Iaşi nu îşi pot încă achiziţiona abonamente sau bilete cu reducere de studenţi din aplicaţia 24Pay, deşi cursurile au început de aproape două săptămâni. 

Este vorba despre studenţii din anii I, studii de licenţă, masterat sau doctorat, care nu se pot încă înregistra în aplicaţia electronică din cauza unor probleme birocratice. Înregistrarea în aplicaţie în baza numărului matricol, care ar fi trebuit să fie deja transmis la CTP de către universităţi, ar fi făcut ca achiziţionarea unui abonament să fie o simplă formalitate, doar cu câteva comenzi pe telefonul mobil.

Problema vine de la universităţi, potrivit oficialilor Companiei de Transport Public, care nu au trimis încă bazele de date necesare către CTP, şi, astfel, studenţii nu îşi pot achiziţiona abonamente prin aplicaţia 24Pay cu reducere.

Aceştia sunt nevoiţi deocamdată să bată mai multe drumuri, timp pierdut, adesea cu stat la cozi, ca să-şi facă abonamente de la tonetele de vânzare cu operator CTP din oraş, pucte care s-au împuţinat extrem de mult în ultimii ani.

Înainte însă de a găsi o astfel de tonetă, studentul în cauză trebuie să procure o adeverinţă de student specială pentru CTP, de la secretariatul facultăţii, care să ateste că este student la buget, sau, în caz contrar să-şi cumpere bilete de la automatele de bilete, la preţ normal.

Abonamentele pentru studenţi au reducere de 50%, tarifele fiind: abonament pentru zona 1 (numai municipiul Iaşi), 30 de zile, la preţul de 55 de lei; pentru zona 2 (numai extern, comune limitrofe), 20 de lei; iar pentru ambele zone costând 75 de lei. Totodată, biletele sunt şi ele la jumătate de preţ: aşadar, un bilet cu o călătorie costă 1,50 lei, iar la cele cu două călătorii preţul fiind de 3 lei. 

Comentarii