UPDATE: Milionarul Zapodeanu, la judecată cu o pensionară: îi cere bani grei pentru distrugerea apartamentului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

UPDATE: Milionarul Zapodeanu, la judecată cu o pensionară: îi cere bani grei pentru distrugerea apartamentului

GALERIE
zapodeanu
  • zapodeanu
- +

Femeia îl acuză pe investitorul imobiliar că lasă cu rea-intenţie să se degradeze apartamentele pe care le deţine în vecinătatea ei, într-un bloc monument din Păcurari

 

UPDATE: Contactat telefonic, Ion Zapodeanu a precizat că între timp, situaţia nu-l mai priveşte direct. Acesta afirmă că avocatul său a depus la dosar o întâmpinare prin care se arată că Zapodeanu nu mai este proprietarul celor două apartamente. „Am vândut în Păcurari acum vreo trei ani. Procesul a rămas, cum s-ar spune, pe numele meu, pentru că e început de când eram proprietar, dar situaţia de acolo nu mă mai priveşte pe mine. De altfel, am ajutat-o pe femeia aceea, de-a lungul timpului, cu bani, în mai multe rânduri. Încearcă să mai stoarcă ceva”, a precizat Zapodeanu. Întâmpinarea depusă de acesta la dosar ar putea să nu influenţeze prea mult decizia finală a judecătorilor, întrucât acţiunea depusă de T.G. se referă la evenimente petrecute în urmă cu 10 ani, când milionarul era proprietarul celor două apartamente. Tribunalul a amânat ieri pronunţarea, urmând să dea sentinţa pe 2 iunie.

TEXT INITIAL: O ieşeancă îi cere investitorului imobiliar Ion Zapodeanu să investească în casa pe care a cumpărat-o. Pe lângă bună parte din terenul fostei fabrici de bere din Păcurari, unde vrea să dezvolte un amplu proiect, Zapodeanu deţine şi două din cele 5 apartamente ale unei case monument istoric din Păcurari (vizavi de Şcoala Petru Poni), la parter şi la etaj, dar este acuzat că le lasă să se degradeze. Iar acest lucru afectează şi apartamentele deţinute de ceilalţi locatari ai imobilului, care se pare că nu vor să vândă.

Prin plângerea sa, T.G. a cerut ca Zapodeanu să fie obligat să-şi repare apartamentele deţinute, să repare prejudiciul reprezentat de deteriorările aduse apartamentului său şi să fie obligat la suportarea unei treimi din cheltuielile comune ce trebuie realizate pentru conservarea imobilului. În plângerea sa, T.G. susţine că Zapodeanu a cumpărat parte din casă încă din 2010, dar nu s-a îngrijit de proprietate, lăsând-o în ruină, ceea ce a condus la afectarea apartamentului deţinut de ea. T.G. a apreciat că Zapodeanu îi datorează 16.000 de lei, reprezentând costurile suportate de reparaţiile la care a fost obligată. În replică, investitorul a precizat că a făcut reparaţii în valoare de 50.000 de lei în perioada 2011-2012, iar colocatarii ar fi refuzat să contribuie la consolidarea şi renovarea completă a clădirii. După 2012 însă, conform precizărilor unui martor, Zapodeanu nu ar mai fi contribuit cu nimic la buna stare a imobilului. Martorul G.F.T. a precizat că în casa lui T.G. plouă tot timpul, ceea ce a dus la distrugerea uşii şi băii. Două expertize tehnice dispuse în cauză au dus la aceleaşi concluzii, respectiv că starea tehnică a clădirii este nesatisfăcătoare, iar în lipsa unor lucrări la acoperiş şi la sistemul de colectare a apelor pluviale, degradările se vor accentua. Conform unuia dintre experţi, lucrările necesare ar urma să coste peste 700.000 lei.

Analizând cauza, magistraţii Judecătoriei au acceptat doar un capăt din cererea lui T.G., dispunând ca Zapodeanu să suporte o treime din cheltuielile comune ce trebuie realizate. În schimb, judecătorii nu au apreciat ca fiind dovedite pagubele invocate de T.G. şi nici legătura dintre starea apartamentelor deţinute de Zapodeanu şi acestea. Sentinţa nu este însă definitivă. T.G. făcând apel împotriva acesteia. Dosarul se află acum pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.