Ministerul Sănătăţii încearcă să aducă în ţară 11 medicamente care nu se mai găsesc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Ministerul Sănătăţii încearcă să aducă în ţară 11 medicamente care nu se mai găsesc

GALERIE
medicamente
  • medicamente
- +

Ministerul Sănătăţii gestionează o criză a medicamentelor care afectează România. 

Conform site-urilor de profil din domeniul medical, ministerul a anunţat că 11 noi medicamente pot fi aduse prin autorizaţii de nevoie speciale în ţară pentru că „nu pot fi asigurate prin canale obişnuite de distribuţie”.

Această decizie vine după ce în luna iulie ministerul a anunţat o decizie similară pentru 14 substanţe active. Pe noua listă se regăsesc TMP/SMX (sulfametoxazol ^ trimetoprim) 1 g, metotrexat 2,5 mg, acid tranexamic 500 mg/5 ml, buprenorfină ^ naloxonă 2 mg/0,5 mg, buprenorfină ^ naloxonă 8 mg/2 mg, nicardipină 10 mg/10 ml, levosimendan 2,5 mg/ml, milrinonă 10 mg/10 ml, imunoglobulină umană normală sol. perf. 50 ml, imunoglobulină umană normală sol. perf. 100 ml şi imunoglobulină tetatnică sol inj. 1500 UI/ml.

Este vorba despre antibiotice, medicamente utilizate în tratamentul cancerului, împotriva durerilor cronice şi folosite în tratamente în cazul dependenţelor sau sevrajului.

O prezenţă recunoscută pe astfel de liste este cea a imunoglobulinei, care a lipsit de mai multe ori în România. Distribuitorii interesaţi de a obţine această autorizaţie specială pentru a aduce în ţară medicamentele lipsă s-au putut adresa comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii până la data de 4 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.