Moş Crăciun şi Omul de Zăpadă s-au vândut scump la Ciurea

marți, 17 decembrie 2019, 02:58
2 MIN
 Moş Crăciun şi Omul de Zăpadă s-au vândut scump la Ciurea

Primarul comunei susţine că nu s-a finalizat contractul de achiziţie a celor două figurine gonflabile amplasate deja într-un parc al comunei.

Pe 9 decembrie, Primăria Ciurea a cumpărat prin procedura achiziţiei directe două figurine gonflabile, un Moş Crăciun şi un om de zăpadă. Amplasarea lor într-un parc al comunei a stârnit curiozitatea localnicilor, dar a inflamat repede spiritele când s-a aflat preţul achiziţiei: 4.500 de lei fiecare. Oferte similare afişate de magazinele online pornesc de la câteva sute de lei pentru asemenea figurine, unele ajungând într-adevăr la câteva mii de lei.

„Figurine gonflabile cumpărate la preţ de statuie“, le-a descris pagina USR Ciurea de pe Facebook, care publică şi o imagine cu cele două achiziţii amplasate lângă Pomul de Crăciun din parc.

Comentariile ironizează preţul: „Mai bine era cu Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici, că erau la reducere“, „A costat mult montajul“, „La un asemenea preţ, ar trebui să fie asigurată paza permanentă a acestor figurine de către Poliţia Locală!“ etc.

Pe pagina locală „Ciurea Town“, comentariile sunt şi mai acide, de data aceasta, primarului reproşându-i-se şi „panarama făcută la grabă“ – aluzie la aspectul parcului.

Cele două figurine au fost achiziţionate de la o firmă locală care a avut norocul să remarce cererea Primăriei la doar două minute după afişarea ei pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Practic, pe 9 decembrie, solicitarea a fost publicată la ora 11.29, oferta de la Daria Styl Met SRL a venit la ora 11.31, iar licitaţia s-a închis la 12.45 în aceeaşi zi. „Am făcut achiziţie pe SEAP, dar nu s-a finalizat cu semnare de contract. O să dăm o erată“, ne-a declarat primarul Cătălin Lupu.

La rândul lui, administratorul firmei ne-a spus că vânduse cele două figurine cu o reducere de 10 la sută, dar că, dacă contractul va fi reziliat de către Primărie, le va demonta şi le va lua înapoi.

Potrivit site-ului listafirme.ro, societatea cu sediul în Lunca Cetăţuii are ca obiect de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice. Firma a mai derulat două contracte cu Primăria Ciurea, unul în februarie, imediat după înfiinţare, când a livrat 193 de becuri led de 30W industriale tip E27 la preţul de 50 de lei bucata (9.650 de lei în total), iar celălalt în septembrie, când a vândut 100 de lămpi stradale led 30W la un cost de 350 de lei bucata.

Comentarii