Moş Crăciun vine duminică la Biserica Toma Cozma cu un concert de colinde
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Moş Crăciun vine duminică la Biserica Toma Cozma cu un concert de colinde

GALERIE
Corul de copii mici Biserica Toma Cozma iasicor iasi toma cozma
 • Corul de copii mici Biserica Toma Cozma iasi
 • cor iasi toma cozma
- +

Un moment cu totul aparte are loc duminică, începând cu ora 17 la Biserica Toma Cozma, unde va avea loc un concert de colinde cu cei care au luat lecţii de colindat în această perioadă, la Cursul gratuit de învăţare a Colindelor, ediţia a XIV-a.

Intrarea este liberă, iar la finalul concertului, toţi colindătorii vor primi diplome şi numeroase premii surpriză din partea lui Moş Crăciun. De asemenea, toţi cei prezenţi la eveniment vor primi daruri şi urări frumoase din partea lui Moş Crăciun.

„Atunci când intonăm colindele noastre tradiţionale, folosim doar timpul prezent: Astăzi S-a născut Hristos. Naşterea lui Hristos astăzi, de fapt, reprezintă înscrierea în preocupările personale a acestui interes pentru propria mântuire şi a celor din jurul nostru.   Sărbătoarea creştină, privită în ansamblu, este întotdeauna un prilej de înnoire. Se interferează în sărbătoare deopotrivă tradiţia, dar şi permanenta înnoire, petrecându-se totul la timpul prezent. Nu întâmplător, la noi, la români, s-a dezvoltat atât de surprinzător şi bogat, frumoasa tradiţie a Colindelor şi colindatului. E un mod artistic şi subtil de a ne atrage atenţia în chip pedagogic asupra adevăratelor trăiri pe care trebuie să le angajeze salba sărbătorilor de iarnă, care gravitează în jurul Slăvitului Praznic al Naşterii Domnului”, a menţionat Mihai Mărgineanu, paroh la Biserica Toma Cozma.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.