Moş Crăciun vine duminică la Biserica Toma Cozma cu un concert de colinde

vineri, 19 decembrie 2014, 20:50
2 MIN

Un moment cu totul aparte are loc duminică, începând cu ora 17 la Biserica Toma Cozma, unde va avea loc un concert de colinde cu cei care au luat lecţii de colindat în această perioadă, la Cursul gratuit de învăţare a Colindelor, ediţia a XIV-a.

Intrarea este liberă, iar la finalul concertului, toţi colindătorii vor primi diplome şi numeroase premii surpriză din partea lui Moş Crăciun. De asemenea, toţi cei prezenţi la eveniment vor primi daruri şi urări frumoase din partea lui Moş Crăciun.

„Atunci când intonăm colindele noastre tradiţionale, folosim doar timpul prezent: Astăzi S-a născut Hristos. Naşterea lui Hristos astăzi, de fapt, reprezintă înscrierea în preocupările personale a acestui interes pentru propria mântuire şi a celor din jurul nostru.   Sărbătoarea creştină, privită în ansamblu, este întotdeauna un prilej de înnoire. Se interferează în sărbătoare deopotrivă tradiţia, dar şi permanenta înnoire, petrecându-se totul la timpul prezent. Nu întâmplător, la noi, la români, s-a dezvoltat atât de surprinzător şi bogat, frumoasa tradiţie a Colindelor şi colindatului. E un mod artistic şi subtil de a ne atrage atenţia în chip pedagogic asupra adevăratelor trăiri pe care trebuie să le angajeze salba sărbătorilor de iarnă, care gravitează în jurul Slăvitului Praznic al Naşterii Domnului”, a menţionat Mihai Mărgineanu, paroh la Biserica Toma Cozma.

 

Comentarii