anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Moş Crăciun vine duminică la Biserica Toma Cozma cu un concert de colinde

GALERIE
Corul de copii mici Biserica Toma Cozma iasicor iasi toma cozma
 • Corul de copii mici Biserica Toma Cozma iasi
 • cor iasi toma cozma
- +

Un moment cu totul aparte are loc duminică, începând cu ora 17 la Biserica Toma Cozma, unde va avea loc un concert de colinde cu cei care au luat lecţii de colindat în această perioadă, la Cursul gratuit de învăţare a Colindelor, ediţia a XIV-a.

Intrarea este liberă, iar la finalul concertului, toţi colindătorii vor primi diplome şi numeroase premii surpriză din partea lui Moş Crăciun. De asemenea, toţi cei prezenţi la eveniment vor primi daruri şi urări frumoase din partea lui Moş Crăciun.

„Atunci când intonăm colindele noastre tradiţionale, folosim doar timpul prezent: Astăzi S-a născut Hristos. Naşterea lui Hristos astăzi, de fapt, reprezintă înscrierea în preocupările personale a acestui interes pentru propria mântuire şi a celor din jurul nostru.   Sărbătoarea creştină, privită în ansamblu, este întotdeauna un prilej de înnoire. Se interferează în sărbătoare deopotrivă tradiţia, dar şi permanenta înnoire, petrecându-se totul la timpul prezent. Nu întâmplător, la noi, la români, s-a dezvoltat atât de surprinzător şi bogat, frumoasa tradiţie a Colindelor şi colindatului. E un mod artistic şi subtil de a ne atrage atenţia în chip pedagogic asupra adevăratelor trăiri pe care trebuie să le angajeze salba sărbătorilor de iarnă, care gravitează în jurul Slăvitului Praznic al Naşterii Domnului”, a menţionat Mihai Mărgineanu, paroh la Biserica Toma Cozma.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.