OFICIAL: Voturile nu vor fi anulate chiar dacă ștampila de control e aplicată pe prima pagină

duminică, 26 mai 2019, 08:30
2 MIN
 OFICIAL: Voturile nu vor fi anulate chiar dacă ștampila de control e aplicată pe prima pagină

Un ieșean a postat pe Facebook o imagine cu un buletin de vot ștampilat greșit, pe prima, nu pe ultima pagină și atrage atenția că multe voturi vor fi anulate din această cauză. El a sesizat și Biroul Electoral Județean.

UPDATE ORA 13:00

Purtătorul de cuvânt al Autorității Electorale Permanente a precizat că nu vor fi anulate buletinele de vot care au ștampila aplicată pe prima pagină, deși aceasta ar fi trebuit pusă pe ultima pagină.

"Ștampila de control poate fi pusă şi pe prima pagină a buletinului de vot. Anularea voturilor se face dacă nu este pusă deloc", a precizat acesta.

UPDATE ORA 12:00

Jurnaliștii de la "Ziarul de Iași" au verificat "Ghidurile birourilor electorale ale secțiilor de votare", iar acolo nu este nicio prevedere referitoare la aplicarea ștampilei pe prima pagină a buletinului de vot. Se menționează, în schimb, că aceasta trebuie pusă pe ultima pagină.

Jurnaliștii au făcut și o solicitare la Biroul Electoral Județean în acest sens și așteaptă răspunsul oficial.

TEXT INIȚIAL

"CUM NE ANULEAZĂ VOTUL? PREȘEDINTELE DE SECȚIE MINTE CU NERUȘINARE!

În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!

Exemplu din Iași:

Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru.

Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa.

Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate.

Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, ii se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa.

Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregăteasca altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie.

Sa fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ!

Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată fraudula votul!", a scris Filip Havarneanu pe Facebook.

Comentarii