Naki, primul căţel din lume care a primit proteze bionice. VIDEO

miercuri, 01 mai 2013, 11:06
2 MIN
 Naki, primul căţel din lume care a primit proteze bionice. VIDEO

Naki se bucură de o a doua viaţă după ce a primit proteze bionice, scrie Daily Mail. Naki este primul câine care poate merge din nou după ce a suferit un accident în urma căruia şi-a pierdut segmente din cele patru labe şi vârful cozii.

Naki a fost găsit abandonat pe când avea doar câteva săptămâni. Căţelul a fost găsit într-o pivniţă, îngheţat, şi a fost dus la un adăpost. Şansa lui avea să fie Christie Pace, o asistentă veterinară din Colorado Springs, care l-a îngrijit şi i-a curăţat membrele bolnave. A reuşit să i le salveze, dar nu întregime, din nefericire.

”Am o mare dorinţă să ajut animalele în general. Căutam ceva diferit, unic. Am vrut să fac ceva mult mai diferit faţă de ce obişnuiam să fac”, a spus femeia pentru ABC.

Ea l-a adoptat pe Naki şi  a organizat o strângere de fonduri pentru a-i cumpăra proteze căţeluşului, care nu se putea deplasa altfel decât pe burtă, prin târâre. Un dispozitiv protetic costă între 1.000 şi 3.000 de dolari, dar o firmă din Denver, specializată în protetică de companie, a decis să-i monteze lui Naki dispozitivele necesare pentru cele patru lăbuţe.

Naki este primul câine echipat cu un set complet de labe bionice, care-i permit în mod natural meargă, să sară sau să înoate. Prima plimbare cu noile sale lăbuţe a fost o provocare pentru Naki, dar câinele s-a deprins rapid cu noile dispozitive ca şi cum ar fi membrele sale naturale.Citeste mai departe…

Comentarii