Nu ştii la ce liceu să-ţi îndrumi copilul? Mergi poimâine la Salonul ofertelor educaţionale!

marți, 17 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Nu ştii la ce liceu să-ţi îndrumi copilul? Mergi poimâine la Salonul ofertelor educaţionale!

Acesta are loc poimâine şi se adresează părinţilor şi elevilor de clasa a VIII-a.

Unităţile de învăţământ liceal, profesional şi dual îşi vor promova în această săptămână ofertele educaţionale din anul şcolar 2018-2019 elevilor din clasa a VIII-a. Salonul Ofertelor Educaţionale, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediţie, va avea loc poimâine în Sala Paşilor Pierduţi din Corpul A al Universităţii „Al.I. Cuza“.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în vederea  promovării şcolii ieşene şi sprijinirii procesului de orientare în carieră a tinerilor.

Manifestările vor debuta cu „Gala Avanpremieră pentru carieră –  festivalul filmelor de prezentare a liceelor şi şcolilor profesionale din judeţul Iaşi“, care va începe de la ora 10 în Aula „Mihai Eminescu“, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a elevilor şi a părinţilor. 

„Salonul ofertelor educaţionale constituie o experienţă educaţională nonformală, ce armonizează emoţiile, interogaţiile şi frământările de gând ale elevilor gimnazişti cu mândria apartenenţei liceenilor la instituţii cu specific şi amprentă proprie. Evenimentul oferă contexte de informare, oportunităţi de analiză a ofertei educaţionale, secvenţe de planificare a propriilor cariere, astfel încât aspiraţiile tinerilor să devină realitate“, specifică organizatorii evenimentului.

Vizitarea standurilor de promovare a ofertelor educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va desfăşura între orele 12 şi 18.

Comentarii