O cunoscută femeie de afaceri din Iaşi ridică un complex de 140 de case

Construcţia va fi ridicată pe un teren de 10 hectare, în localitatea Valea Ursului din Miroslava.

marți, 26 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 O cunoscută femeie de afaceri din Iaşi ridică un complex de 140 de case

Patroana celui mai mare producător european de scaune auto pentru copii, firmă cu sediul la noi în judeţ, se lansează şi pe piaţa imobiliară. Doina Cepalis va ridică împreună cu soţul său şi alţi doi parteneri de afaceri un complex imobiliar cu 140 de locuinţe individuale, conform informaţiilor de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. 

Primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, confirmă faptul că proiectul a fost aprobat şi de consiliul local dar spune că de fapt se vor ridica mai mult de 140 de case. „Este cu siguranţă cel mai mare proiect imobiliar de case individuale de la noi din judeţ, deoarece vorbim de 10 hectare pe care se vor construi în jur de 150 de case. Terenul se află în Valea Ursului, peste drum de biserică, unde este un teren viran care are utilităţile trase la stradă şi unde acum se fac lucrări la drum”, a declarat ieri Dan Niţă. 

Deşi pe aprobarea de la Comisia Monumentelor Istorice scrie „zonă necercetată din punct de vedere arheologic”, primarul spune că terenul este intravilan şi nu mai este nevoie de nicio cercetare arheologică ori alte aprobări. Terenul se află între şoseaua principală şi pădurea Uricani şi valorează în jur de 2,2 milioane de euro, adică în jur de 10,3 milioane de lei de lei. Preţul a fost calculat la valoarea unui metru pătrat din zonă, care ajunge în prezent, în medie, 22 de euro. Locuinţele individuale au doar parter şi pod şi sunt cu împrejmuire. Beneficiarul acestui proiect este firma SC Home Concept SRL, firmă cu patru acţionari: Doina şi Eduard Cepalis şi Bogdan şi Carolina Neculai. Arhitectul care se ocupă de proiectarea celui mai mare complex imobiliar cu case din judeţ este Ceka Xhaferr. Cunoscuta femeie de afaceri, Doina Cepalis, nu a putut să ne ofere un punct de vedere cu privire la această investiţie în cursul zilei de ieri, din motive personale, aceasta rugându-ne să revenim peste câteva zile cu un telefon. Doina Cepalis deţine acum un grup format din cinci fabrici situate în nordul Moldovei, cu o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro (98,5 milioane de lei), acestea fiind ultimele cifre raportate la ANAF în ultimul bilanţ de pe 2017. Tot în 2017, Te-Rox Prod din Paşcani a mai raportat şi un profit net de 2,5 milioane de lei, cu un număr de 775 de angajaţi. De precizat faptul că atât cifra de afaceri cât şi profitul net sunt în scădere comparativ cu anul 2016, când fabrica de scaune auto pentru copii a înregistrat afaceri de 103,4 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. 

Doina Cepalis a intrat în lumea afacerilor la doar 29 de ani, la Revoluţie, iar în anul 2000 a cumpărat fabrica de in din Paşcani, cu 600 de angajaţi şi o tehnologie veche. După şase ani, când au intrat chinezii pe piaţa europeană a textilelor, fabrica a dat faliment. Cu un capital de 10.000 de euro a construit renumitul grup de firme Te-Rox Prod, care a ajuns astăzi să fie cel mai mare producător din Europa la acest capitol. Produsele ei ajung în peste 50 de ţări, iar în businessul familiei este implicată atât ea, soţul şi fiica, Roxana, după cum ne-a declarat chiar ea într-un material publicat în „Ziarului de Iaşi”. 

Comentarii