O nouă restricţie: în autobuzele şi tramvaiele CTP se poate circula doar stând pe scaun
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

O nouă restricţie: în autobuzele şi tramvaiele CTP se poate circula doar stând pe scaun

GALERIE
autobuz d
  • autobuz d
- +

Rămâne în continuare valabil orarul restrâns de circulaţie, Primăria neintenţionând să oprească total transportul local. Și o nouă restricţie: interzis grătarelor!

Toate mijloacele de transport vor circula cu un număr de pasageri în limita locurilor de pe scaune. O altă măsură luată ieri de Primărie este interzicerea grătarelor şi orice altă activitate ce presupune întruniri/ petreceri în zonele publice. În ceea ce priveşte transportul public, în decizia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă se arată că este interzis ca un autobuz sau un tramvai să aibă mai mulţi călători decât numărul de pe scaune.
Municipalitatea doar a comunicat această decizie, şi nu a precizat modul în care va fi ea implementată. Iniţial, primarul Mihai Chirica lua în calcul suspendarea totală a transportului public în comun.
 
Amintim că restricţiile actuale vizează anumite intervale orare în care autobuzele şi tramvaiele circulă în condiţii normale (5:00 - 8:00, 15:30 - 18:00 şi, cu efective reduse, în intervalul 21:00 - 22:45), în restul timpului mijloacele fiind retrase la depou sau la garaj. În acelaşi timp, Primăria a introdus curse speciale pentru personalul medical şi angajaţii complexului ERA. În acelaşi comunicat, Primăria a informat că Direcţia de Asistenţă Socială va achiziţiona „500 de kilograme de pânză în vederea confecţionării de măşti de protecţie“ cu toate că Ministerul Sănătăţii a spus, în mai multe rânduri, că „măştile fabricate din pânză, bumbac şi tifon nu sunt eficiente în protecţia faţă de coronavirus“
 
. „Accesul publicului în pieţele agroalimentare (Alexandru cel Bun şi Nicolina) este permis în limita a 100 de persoane. Fluxul de cumpărători va fi dirijat şi controlat de la intrare până la ieşire şi nu va dura mai mult de 30 de minute pentru fiecare serie. Toţi comercianţii din pieţele agroalimentare au obligaţia de a purta măşti şi mănuşi de unică folosinţă, care vor fi schimbate de minim două ori / tură. În piaţete, parcuri şi locuri de agrement numărul maxim de persoane prezente concomitent nu trebuie să depăşească 100 de persoane“, sunt alte măsuri anunţate ieri de către municipalitate. Nu în ultimul rând, Primăria a interzis de ieri utilizarea zonelor de picnic sau a oricărei alte zone publice pentru agrement, grătare, întruniri sau petreceri de orice tip. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.