O parte dintre studenţii USAMV se întorc la Iaşi pentru sesiune. Vor avea de susţinut și examene faţă în faţă

marți, 12 ianuarie 2021, 02:53
2 MIN
 O parte dintre studenţii USAMV se întorc la Iaşi pentru sesiune. Vor avea de susţinut și examene faţă în faţă

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi vor intra în sesiune de pe data de 11 ianuarie 2021. Conform structurii anului universitar 2020 – 2021, sesiunea va avea o durată de trei săptămâni, în prima săptămână din februarie fiind programată sesiunea de restanţe şi măriri de note.

 „În condiţiile situaţiei pandemice în care ne aflăm, studenţii de la USAMV Iaşi vor avea de susţinut examene atât faţă în faţă, în amfiteatrele Universităţii cât şi online. Trebuie precizat faptul că prezenţa studenţilor în amfiteatre va fi posibilă doar cu păstrarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS COV 2”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Conform planificării examenelor, la Facultatea de Agricultură majoritatea studenţilor vor veni în universitate pentru verificarea semestrială. În schimb, la Facultatea de Medicină Veterinară, studenţii vor avea de susţinut examenele doar online, fie că vor avea oral sau scris, pe diverse platforme de comunicare. La Facultăţile de Horticultură şi Zootehnie au fost alese variantele combinate de susţinere a examenelor, atât în fizic cât şi online. Studenţii care vin la Iaşi vor putea beneficia şi de cazare în căminele universităţii pe durata sesiunii, cazare care a început de duminică. De asemenea, tinerii din Republica Moldova nu trebuie să stea în carantină dacă vor alege cazarea în căminele USAMV Iaşi. „Sesiunea de examene va fi urmată de o vacanţă de o săptămână care este programată în perioada 08 – 14 februarie, urmând ca de pe data de 15 februarie 2021 să înceapă semestrul al doilea. În ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a activităţilor educaţionale în cel de al doilea semestru încă nu a fost luată o decizie”, au transmis reprezentanţii USAMV Iaşi.

Comentarii