ONU: Urmează o foamete de proporţii Biblice. 265 de milioane de oameni vor fi afectaţi

miercuri, 22 aprilie 2020, 09:10
1 MIN
 ONU: Urmează o foamete de proporţii Biblice. 265 de milioane de oameni vor fi afectaţi

Pandemia va aduce o foamete de proporţii Biblice, afectând circa 265 de milioane de oameni, a declarat pentru The Guardian David Beasley, şeful ONU pentru asistenţă alimentară, avertizând că timpul rămas pentru a rezolva aceastî situaţie este extrem de scurt.

Peste 30 de ţări sărace ar putea trece printr-o perioadă de foamete extremă, iar în 10 dintre aceste ţări există deja peste 1 milion de oameni în pragul înfometării, a declarat David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, scrie The Guardian.   "Nu e vorba despre oameni care adorm fără să fi mâncat", a adăugat acesta într-un interviu. ”Vorbim despre condiţii extreme, stare de urgenţă, oameni care vor muri în lipsa hranei.”   Din păcate, sunt şanse foarte mari ca sistemele fragile de asistenţă medicală din ţările sub-dezvoltate să nu poată face faţă coronavirusului, iar dezastrul economic va duce la o situaţie dramatică a gestionării resurselor de bază.   "Nu e doar pandemie, ci o pandemie a foametei”, a spus Beasley. ”Este o catastrofă umanitară şi alimentară.”

Beasley a transmis acest mesaj şi către consiliul de securitate al Organizaţiei Naţunilor Unite, avertizând liderii mondiali că trebuie să acţioneze rapid. A îndemnat guvernele să facă rost de bani pentru ajutoare şi să finanţeze o nouă reţea logistică pentru distribuirea alimentelor şi echipamentelor medicale de protecţie acolo unde este nevoie.    ”Suntem martori la un fenomen extins, foamete de proporţii biblice” a comentat Beasley.

Continuaea, pe adevarul.ro

Comentarii