Opera, fără director adjunct. Demisia lui Marcovici, învăluită de mister

marți, 30 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Opera, fără director adjunct. Demisia lui Marcovici, învăluită de mister

Solistul avea contract de management valabil până în 2019. Are demisia legătură cu întoarcerea lui Beatrice Rancea ca director?

Cosmin Marcovici (foto) şi-a dat demisia din funcţia de director general adjunct al Operei Naţionale Române din Iaşi, acesta urmând să activeze în continuare ca solist al instituţiei culturale, deşi avea contract de management valabil până în 2019. El şi-a anunţat decizia într-un mesaj publicat pe Facebook, depunând şi un document la secretariatul instituţiei, după cum au precizat surse pentru „Ziarul de Iaşi“.

„Dragii mei, astăzi mi-am prezentat demisia din funcţia de director general adjunct al Operei Na­ţionale Române din Iaşi. Mulţumesc co­legilor pentru susţinere şi pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am făcut cu ajutorul vostru. Vă doresc în continuare tot binele din lume“, a precizat Cosmin Mar­covici în postarea de pe Facebook. Există mai multe voci din Operă care susţin că Beatrice Rancea şi-ar fi dorit ca acesta să plece, pentru a aduce o altă persoană în funcţia de director adjunct, însă nici managerul instituţiei, nici Cosmin Marcovici nu au dorit să comenteze situaţia.

„A fost decizia mea, nici starea de sănătate nu este foarte bună ca să îmi permită efortul suplimentar. Îmi continui activitatea ca solist al operei. Nu vreau să comentez alte speculaţii“, a declarat Cosmin Marcovici pentru „Ziarul de Iaşi“. Contactată telefonic, Beatrice Rancea a specificat că nu doreşte să comenteze situaţia actuală.

Comentarii