Pământul excavat de pe șantierul SRU Iași va fi depozitat pe un teren de lângă Padocul Tomesti

marți, 30 aprilie 2024, 16:42
2 MIN
 Pământul excavat de pe șantierul SRU Iași va fi depozitat pe un teren de lângă Padocul Tomesti

Pământul excavat de pe șantierul Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași va fi depozitat pe un teren aparținând Municipiului Iași, situat între Padocul Tomesti și groapa de gunoi.

„Cea mai mare parte din cantitatea de aproximativ 55.000 mc pamant vegetal (însemnând în jur de 2500 camioane de 20 tone) rezultat din excavarile si sapatura de pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Iasi va fi depozitat pe acest teren aparținând Municipiului Iași, situat între Padocul Tomesti și groapa de gunoi. Acest pamant urmează sa fie folosit ulterior la lucrările de amenajare desfășurate de Servicii Publice Iasi SA pe întreg teritoriul Municipiului Iași”, a declarat Ciprian Bostan, administrator public al municipiului Iași.

Este vorba doar despre acel tip de pământ care poate reutilizat de Primărie pentru amenajarea de spații verzi, de exemplu. Pământul care va proveni din săpătura generală (până la vreo 500.000 mc) încă nu are o destinație precisă, dar sunt solicitări de la primării din județ care vor, de exemplu, să facă nivelări în unele zone.

Prima lopată la SRU Iași a fost data în mod simbolic de către Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în data de 19 aprilie. Primele lucrări sunt pregătitoare construirii efective a unității și vor fi gata până în toamnă. Ness Proiect Europe, firma care execută lucrările, a mobilizat pe șantier zeci de utilaje și muncitori. La startul lucrărilor au participat numeroase oficialități locale, alături de ministrul Sănătății Alexandru Rafila. „48 de luni este termenul de construcție a spitalului regional”, a spus demnitarul.

Citiți și: Politicieni printre excavatoare: Prima cupă a fost scoasă în campania electorală. Promisiuni că panglica se va tăia peste 4 ani

Comentarii