Parohia din Djébonoua, a unui preot ieşean, aniversează 10 ani de existenţă (FOTO)

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
3 MIN
Un preot catolic din Iaşi, pr. Gabriel-Vasile Cimpoeşu, care este paroh în Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Djébonoua, Coasta de Fildeş, anunţă împlinirea a zece ani de când misiunea ca­tolică ce a pornit din Iaşi către Coasta de Fildeş a strâns laolaltă acea comunitate. 

Duminică a avut loc o slujbă importantă, la care au venit ierarhi şi credincioşi din întreaga parohie. Au existat trei coruri care au animat Liturghia, fiind organizate, pe lângă cântece şi rugăciune, şi o serie de dansuri tradiţionale. „Mi-am simţit inima plină de recunoştinţă şi mulţumire văzând atât de multe persoane prezente la Litrughie, multe persoane cărora Dumnezeu mi-a dat darul să le transmit credinţa şi să le administrez sacramentele. Săr­bă­torirea celor zece ani de existenţă s-a dorit a fi o mulţumire adusă Domnului pentru darul de a fi, în toţi aceşti ani, o adevărată comunitate de credinţă“, a scris părintele paroh, pr. Gabriel-Vasile Cimpoeşu.

Acesta relatează că evanghelizarea propriu-zisă din Djébonoua a început în 1952, fiind realizată de preoţi francezi, a continuat până în 2004 cu preoţi italieni, iar de atunci şi până astăzi se ocupă doar preoţi români. În cei zece ani au fost botezate 810 persoane, au fost miruite 249 şi au fost celebrate peste 30 de căsătorii. Pe contul său de Facebook, preotul are fotografii de la aceste nunţi şi cu enoriaşi cântând în timpul slujbelor sau cu viaţa în comunitate. Comunitatea din Iaşi a transmis un mesaj direct către comunitatea de acolo, semnat atât de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, cât şi de Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar, dar şi de părintele Florin-Petru Sescu, director al Centrului Misionar Diecezan, care a contribuit inclusiv cu fonduri pentru construirea unui nou centru al misiunii. „Fie ca bunul Dum­nezeu să vă răsplătească pe toţi pentru tot ceea ce aţi făcut pentru misiunea din Djébonoua şi fiţi mereu martori fericiţi ai evangheliei, oriunde vă veţi afla“, le-a transmis părintele Cimpoeşu acestora. Alături de acesta mai slujeşte, din 2016, şi părintele Alexandru Percu.

 

În mesajul transmis acestora de către comunitatea din Iaşi se precizează că au fost zece ani care, deşi au fost plini, au existat şi situaţii dificile, dar că sunt plăcut surprinşi şi bucuroşi de numărul mare de oameni care s-au alăturat comunităţii din Coasta de Fildeş. „Ştim şi ne bucurăm, de asemenea, că sufletul acestei lucrări ai fost sfinţia ta, părinte Gabriel-Vasile Cimpoeşu, ca un adevărat ctitor al acestei minunate opere în anii de început. Prin intermediul sfinţiei tale, cu sprijinul multor binefăcători din România şi străinătate, cu ajutorul colaboratorilor voluntari din ţară şi chiar a seminariştilor, comunitatea a crescut şi parohia s-a constituit spre bucuria credincioşilor şi spre slava lui Dumnezeu“, au semnat ierarhii ieşeni. Aceştia şi-au arătat recunoştinţa pentru munca preotului şi a curajului celor care au ales să slujească acolo, în Coasta de Fildeş.  

 

 

Comentarii