anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Parohia din Djébonoua, a unui preot ieşean, aniversează 10 ani de existenţă (FOTO)

GALERIE
Parohia Djebonoua Coasta de Fildes01Parohia Djebonoua Coasta de Fildes02Parohia Djebonoua Coasta de Fildes03Parohia Djebonoua Coasta de Fildes04cimpoesu preot coasta de fildes
 • Parohia Djebonoua Coasta de Fildes01
 • Parohia Djebonoua Coasta de Fildes02
 • Parohia Djebonoua Coasta de Fildes03
 • Parohia Djebonoua Coasta de Fildes04
 • cimpoesu preot coasta de fildes
- +
Un preot catolic din Iaşi, pr. Gabriel-Vasile Cimpoeşu, care este paroh în Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Djébonoua, Coasta de Fildeş, anunţă împlinirea a zece ani de când misiunea ca­tolică ce a pornit din Iaşi către Coasta de Fildeş a strâns laolaltă acea comunitate. 

Duminică a avut loc o slujbă importantă, la care au venit ierarhi şi credincioşi din întreaga parohie. Au existat trei coruri care au animat Liturghia, fiind organizate, pe lângă cântece şi rugăciune, şi o serie de dansuri tradiţionale. „Mi-am simţit inima plină de recunoştinţă şi mulţumire văzând atât de multe persoane prezente la Litrughie, multe persoane cărora Dumnezeu mi-a dat darul să le transmit credinţa şi să le administrez sacramentele. Săr­bă­torirea celor zece ani de existenţă s-a dorit a fi o mulţumire adusă Domnului pentru darul de a fi, în toţi aceşti ani, o adevărată comunitate de credinţă“, a scris părintele paroh, pr. Gabriel-Vasile Cimpoeşu.

Acesta relatează că evanghelizarea propriu-zisă din Djébonoua a început în 1952, fiind realizată de preoţi francezi, a continuat până în 2004 cu preoţi italieni, iar de atunci şi până astăzi se ocupă doar preoţi români. În cei zece ani au fost botezate 810 persoane, au fost miruite 249 şi au fost celebrate peste 30 de căsătorii. Pe contul său de Facebook, preotul are fotografii de la aceste nunţi şi cu enoriaşi cântând în timpul slujbelor sau cu viaţa în comunitate. Comunitatea din Iaşi a transmis un mesaj direct către comunitatea de acolo, semnat atât de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, cât şi de Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar, dar şi de părintele Florin-Petru Sescu, director al Centrului Misionar Diecezan, care a contribuit inclusiv cu fonduri pentru construirea unui nou centru al misiunii. „Fie ca bunul Dum­nezeu să vă răsplătească pe toţi pentru tot ceea ce aţi făcut pentru misiunea din Djébonoua şi fiţi mereu martori fericiţi ai evangheliei, oriunde vă veţi afla“, le-a transmis părintele Cimpoeşu acestora. Alături de acesta mai slujeşte, din 2016, şi părintele Alexandru Percu.

 

În mesajul transmis acestora de către comunitatea din Iaşi se precizează că au fost zece ani care, deşi au fost plini, au existat şi situaţii dificile, dar că sunt plăcut surprinşi şi bucuroşi de numărul mare de oameni care s-au alăturat comunităţii din Coasta de Fildeş. „Ştim şi ne bucurăm, de asemenea, că sufletul acestei lucrări ai fost sfinţia ta, părinte Gabriel-Vasile Cimpoeşu, ca un adevărat ctitor al acestei minunate opere în anii de început. Prin intermediul sfinţiei tale, cu sprijinul multor binefăcători din România şi străinătate, cu ajutorul colaboratorilor voluntari din ţară şi chiar a seminariştilor, comunitatea a crescut şi parohia s-a constituit spre bucuria credincioşilor şi spre slava lui Dumnezeu“, au semnat ierarhii ieşeni. Aceştia şi-au arătat recunoştinţa pentru munca preotului şi a curajului celor care au ales să slujească acolo, în Coasta de Fildeş.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.