Patru luni pentru proiectarea Axei Iaşi-Suceava

Peste trei ani, cei 170 km ai axei ar trebui să fie refăcuţi în întregime

joi, 17 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Patru luni pentru proiectarea Axei Iaşi-Suceava

Proiectul de modernizare a segmentelor de drum judeţean aflate pe Axa rutieră strategică 1 Iaşi – Suceava a mai făcut un pas spre concretizare. Ieri, Consiliul Judeţean şi firma NV Construct din Cluj au semnat contractul de proiectare a lucrărilor. Valoarea contractului este de 2,1 milioane de lei, proiectantul având la dispoziţie 120 de zile ca să termine şi să predea documentaţia. Semnarea acestui contract s-a făcut în prezenţa primarilor unităţilor teritoriale beneficiare ale lu­crărilor de reabilitare.

„Ne vom întâlni periodic pentru a evalua stadiul lucrărilor şi pentru a vedea cum ne putem implica astfel încât să nu existe întârzieri“, a dat asigurări Maricel Popa, preşedintele CJ. „Este un proiect amplu şi vom avea nevoie de sprijinul autorităţilor pentru a obţine toate avizele necesare“, a spus, la rândul lui, Dan Sima, reprezentantul NV Construct. Cel mai vast obiectiv de investiţie în infrastructura rutieră, derulat prin CJ şi finanţat din fonduri nerambursabile, presupune alocarea a aproape 73 de milioane de euro, din care, 58 de milioane reprezintă fonduri europene, iar aproximativ 9 milioane de euro vin de la bugetul de stat. Administraţia locală din cele două judeţe va asigura restul de 6 milioane de euro (2 la sută din valoarea cheltuielilor). Proiectul prevede reabilitarea, până în mai 2021, a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două judeţe, din care 92 km în judeţul nostru.

Jumătate din numărul localităţilor beneficiare se află în judeţul Iaşi: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel. 

Comentarii