Pe ultima sută de metri, daruri de Valentin!

marți, 12 februarie 2019, 20:10
2 MIN

* Prin magazine, înainte de Halloween apar produse în formă de schelete şi bostani, înainte de Crăciun apar globuri şi steluţe, iar înainte de Paşti apar ouă şi iepuri. Vine Valentine's Day, deci nu miră chestiile roşii şi roz în formă de inimi; forma şi culoarea contează: scoase din cutiile cu steluţe, produsele rămase de la Crăciun se vând în cutii cu inimioare roz. Tigaia de Crăciun, pentru gătit preparate tradiţionale, a devenit tigaie de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru gătit o cină romantică! Dacă umblaţi prin prăvălii, după daruri pentru femeile iubite, vă veţi ciocni şi de următoarele sortimente:

* Sfântul Valentin gonflabil, de pus în faţa casei. Are barbă albă şi haine roşii. Nu mai are tolbă, nici sania şi renii, care se vând separat, drept "Sania iubirii" şi "Amoraşi cu patru labe".

* Trusă de interpretat serenade la geamul femeilor dragi. Să aveţi mare grijă, că, prin decembrie, trusa încă se mai numea "Set pluguşor pentru urători": greu de crezut că femeile dragi ar fi tare încântate de serenade romantice interpretate, chiar cu talent, la buhai, harapnic şi zurgălăi!

* Lopata pentru presărat petale de flori în faţa femeilor dragi. Niciodată nu strică aşa ceva la casa omului, că dacă mai ninge se poate folosi cu succes la deszăpezit: doar pentru asta a şi fost fabricată şi pusă în vânzare în prag de iarnă.

* Lănţişor gros, pentru doamnele dragi mai corpolente. Unii comercianţi chiar cred că nu va mai ninge, altfel n-ar fi transformat în simboluri ale iubirii, pe lângă lopeţile de deszăpezit, şi lanţurile antiderapante!

* Am descoperit şi un mic magazin cu daruri speciale pentru femei; stăm de vorbă cu patronul şi vânzătorul, domnul Valentin Dragobete:

– Ce cadouri pentru femei aveţi, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor?

– Cadouri pentru bărbaţi, să dea femeilor. Elixirul dragostei, de exemplu.

– Chiar există aşa ceva?

– Da, şi e natural, de ţară, de la socri! Nu există femeie urâtă, ci doar elixir puţin; dacă n-ajută, că doamna s-a schimbat prea tare, avem măşti, să-şi pună pe faţă.

– Măşti cosmetice, cu castraveţi, argilă sau ierburi, nu?

– Măşti cu feţe de fotomodele…

– Daruri de valoare mai mare aveţi?

– De valoare mai mare, seturi de măşti sau damigene cu elixir. Avem şi accesorii.

– Ce accesorii?

– De exemplu, mărgele. Tot de la socri. Doar ţuica bună face aşa mărgele!

Comentarii