Performanţe deosebite în Israel pentru doi studenţi ieşeni

luni, 01 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 Performanţe deosebite în Israel pentru doi studenţi ieşeni

Doi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) au obţinut medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel. Studenţii Cristian Stelian Grecu şi Ioan Stanciu de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare au obţinut o medalie de aur, respectiv una de argint la competiţia intitulată „International Internet Mathematical Olympiad“, rezultatele competiţiei care a avut loc pe 16 mai fiind publicate săptămâna trecută. 

Cei doi studenţi ieşeni au fost printre cei mai buni dintre participanţi, la competiţie concurând 214 tineri de la 64 de universităţi din întreaga lume. Performanţa celor doi este cu atât mai importantă cu cât nivelul de dificultate al olimpiadei este unul foarte ridicat, candidaţii fiind nevoiţi să rezolve zece probleme cu grad crescător de dificultate în cinci ore.

Punctajul pentru aceste probleme nu este prestabilit – există un minim şi un maxim la fiecare, acesta fiind stabilit prin împărţirea la numărul de studenţi care reuşesc să rezolve problema respectivă. Prin urmare, explică lect.dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI, nu se pune accent doar pe rezolvarea a cât mai multor probleme, ci şi pe rezolvarea unor probleme pe care alţii nu au reuşit să le desluşească.

 

 

Comentarii