Pluguşorul primarului Mihai Chirica: „Drept buhai şi clopoţel,/ Folosesc un ghiocel“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Pluguşorul primarului Mihai Chirica: „Drept buhai şi clopoţel,/ Folosesc un ghiocel“

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Pluguşorul primarului Mihai Chirica:

Aho, aho, copii şi fraţi,/ Ştiu că toţi mă aşteptaţi,/ Pentru că tot gospodarul/ Vrea să-şi asculte primarul,/ Dar, sub cerul plin de nori,/ Nu se mai văd urători:/ Nici picior de individ,/ Că se tem toţi de COVID/ Şi de aia stau acasă,/ Cu vinişor bun pe masă./ Astăzi se sfârşeşte anu';/ Vreau şi eu să vă urez,/ Vouă să mă adresez/ Din Palatul Roznovanu/ Sau de pe pietonal./ Iaşii sunt în carnaval,/ Toţi au mască pe figură/ Şi sub mască toţi înjură./ Şi eu, astăzi, sunt mascat,/ Chiar dacă m-am vindecat,/ C-am avut şi eu COVID/ Când nu eram în partid/ Şi-acum, la final de an,/ Vă vorbesc ca din cazan/ Şi recit din urătură,/ De parcă am prune-n gură./ Iarna-i grea, omătu-i mare,/ Nu e vreme de plimbare,/ Nici de imobiliare,/ Ci vreme de pluguşoare!/ Hăăăi-hăi!

Am plecat să colindăm,/ Bloc, bloc să-nălţăm,/ Prietenii să-i ajutăm,/ Oraşul să-l transformăm!/ Drept buhai şi clopoţel,/ Folosesc un ghiocel,/ Care se aude tare,/ Că-i un fel de pocnitoare;/ Ghiocelu-i unsuros/ Şi-mi alunecă pe jos!/ Îmi mai fac, dacă am chef,/ Bici dintr-un redactor-şef:/ Când e caz de vreun şantaj,/ Plesneşte de la etaj!/ În anul care a fost,/ Mie nu mi-a mers prea prost,/ În pereche fericită/ Cu mireasa potrivită,/ Cu partidul liberal,/ Într-un an electoral./ Am ales, m-a acceptat,/ În martie ne-am luat./ Ne-am luat din interes/ Şi-am avut mare succes./ Cu mănuşi, fular şi fes/ Trageţi plugul cât mai des,/ Să facem căi de acces!/ Hăăăi-hăi!

Unii, care n-au habar,/ Zic c-a fost nuntă cu dar,/ Că mireasa-i cam trecută/ Şi de mulţi e cunoscută,/ Că duduia n-a fost fată,/ Şi că n-ar fi prima dată,/ C-a mai fost cu PDL/ Şi-au zis, împreună, DA,/ După care, tot aşa,/ A fost şi cu PSD,/ Când cu cuplul USL,/ Cu urmaşii lui Năstase,/ Amatori de multe case.../ Aici n-am ce comenta,/ Că şi eu am fost cu ea,/ Unii chiar m-au poreclit,/ Mi-au zis "pesedist vopsit";/ Recunosc, e-adevărat:/ M-am făcut blond din roşcat!/ Câţiva s-au luat de mine;/ Nici cu ei nu mi-e ruşine:/ Brătianu li-i strămoş,/ Dar ei stau în Podu Roş!/ Până în Podul de Fier/ Trageţi plug prin nea şi ger,/ Să facem un şantier,/ Să alegem loc curat,/ Vile noi de ridicat!/ Un an nou cu bucurie/ Şi la voi şi-n Primărie,/ Unde-i ca la cumătrie,/ Cu perechi, soţi şi soţii,/ Cei mai mulţi şi cu copii!/ Trageţi plugul pe câmpii!/ Hăăăi-hăi!

Ca în fiecare an, a urat tot Cip IEŞAN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.