PNL, despre concursul de la Aeroport: „Ruşine, dle Popa!“

marți, 15 mai 2018, 01:50
2 MIN
 PNL, despre concursul de la Aeroport: „Ruşine, dle Popa!“

Liberalii s-au declarat dezamăgiţi de rezultatele concursului organizat pentru mandatul de director general al Aeroportului Internaţional Iaşi, res­pectiv de numirea lui Cătălin Bulgariu pe această funcţie. 

„Propulsat politic pe acest post, printr-un concurs de faţadă cu un rezultat previzibil, Cătălin Bulgariu nu are experienţa necesară pentru preluarea unei sarcini de o asemenea dimen­siu­ne sau pentru atragerea fondurilor europene pentru marile investiţii necesare la Aeroport“, a spus Romeo Vatră, vicepreşedinte al PNL Iaşi. El s-a arătat convins că ce s-a întâmplat la Aeroport „este încă o dovadă a tentativelor tot mai pronunţate ale lui Maricel Popa de însuşire politică a tuturor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

Ar trebui să le fie ruşine lui Maricel Popa şi Mitică Rebegea pentru numirea lui Cătălin Bulgariu pe funcţia de director general al Aeroportului“, a adăugat liderul liberal. Vatră a mai spus că singura experienţă managerială a noului director este din anul 2004 când conducea Direcţia Jude­ţeană de Sport şi Tineret şi s-a ocupat de organizarea taberelor şcolare. După „alte sinecuri oferite cu sprijinul PSD, cum ar fi cele de membru în consiliul de administraţie la CET, la Radio Iaşi şi la Ecopiaţa, Consiliul de Administraţie al Aeroportului – care a organizat acest concurs de selecţie a directorilor – nu a inclus cerinţele agreate şi avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă privind experienţa aeroportuară de 8 ani“, a remarcat Romeo Vatră. El s-a arătat sceptic şi în privinţa cunoştinţelor de limbă engleză al lui Cătălin Bulgariu. De aceea, limba universală în domeniul aviaţiei „prezenta doar un avantaj în concursul de selecţie al directorului general“, a mai spus vicele PNL Iaşi. 

Comentarii