PNL Iași iar cere demisia lui Chirica: Continuă să facă orașul de râs

miercuri, 27 ianuarie 2016, 15:16
2 MIN
 PNL Iași iar cere demisia lui Chirica: Continuă să facă orașul de râs

Conferinţa de presă susţinută de Mihai Chirica în această dimineaţă nu a lăsat fără replică liderii partidului de opoziţie PNL. Prima reacţie a venit din partea lui Marius Dangă care i-a cerut demisia printr-o postare pe pagina sa de facebook: 

”Am aşteptat cu speranţă conferinţa de presă de astăzi a dlui ‎Mihai Chirica. Am crezut ca va avea onoarea sa îşi prezinte demisia pentru eşecul înregistrat de Iaşi în competiţia culturală şi ca urmare a publicării motivaţiei juriului care arată clar superficialitatea cu care ne-am prezentat în această competiţie.

În condiţiile în care dosarul de candidatură a fost asumat exclusiv de primar fără ca vreun consilier local să aibă acces la el, Domnia Sa este dator oraşului cu o demisie.”  

Acest gest a fost urmat şi de partidul lui Dangă care a trimis ulterior un comunicat de presă:

”Partidul Național Liberal îi cere demisia lui Mihai Chirica. Eșecul umilitor al necalificării Iașului în finala mică pentru capitală europeană a culturii i se datorează întrutotul. Mai mult, dumnealui continuă să facă orașul de râs printr-un comportmament patetic, provincial.
           
Explicațiile d-lui Mihai Chirica privind eliminarea rușinoasă a Iașului din cursa pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021 arată clar că dumnealui trăiește într-o lume paralelă.


Acuzele de ”incompetență”, ”ilegalitate” și ”subiectivism” la adresa experților europeni pun orașul într-o lumină și mai proastă în fața lumii internaționale. Cu astfel de atitudini provincialiste, Iașul va rămâne mereu izolat.


Țâfna ridicolă nu poate acoperi incompetența și superficialitatea de care a dat dovadă în managementului acestui proiect vital pentru Iași.


Dosarul de candidatură a fost asumat explicit de către d-nul Mihai Chirica, fără ca vreun consilier să aibă acces la el.


Îi cerem ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să publice sumele din banii publici cheltuiți pentru acest proiect. Acest comportament patetic nu ține loc de transparență”   

 

Comentarii