COMUNICAT DE PRESĂ

Polul Păcii va fi amplasat vineri în parcul din fața Teatrului Național

marți, 21 martie 2017, 15:00
3 MIN

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi anunţă că vineri, 24 martie 2017, ora 16 va avea loc evenimentul de amplasare în Iaşi a Polului Păcii (Peace Pole) în Parcul Teatrului Naţional, vizavi de Pietonalul Ştefan cel Mare.

Polul Păcii (Peace Pole) este premiul I pe care artistul ieşean David Alexandru (11 ani) l-a câştigat la ediţia din anul 2016 (a 19-a ediţie) a concursului Peace Pals International Art Exhibition & Awards, la categoria de vârstă 8-10 ani, tema concursului din 2016 fiind ”Unitate cu Diversitate”.

Pe locul 2 s-a clasat un copil din Thailanda, iar pe locul 3 s-a clasat un copil din Bahrain.

Un pol al păcii este un simbol recunoscut pe plan internațional pentru speranțele și visele întregii familii umane, un simbol vertical, în rugăciune tăcută pentru pace pe pământ care leagă oameni de toate religiile și naționalitățile din întreaga lume în lupta pentru o lume mai bună.

Există peste 200.000 de poli ai păcii în 180 de țări din lume dedicate ca monumente ale păcii.

Proiectul Peace Pole a demarat în Japonia în anul 1955 la iniţiativa lui Masahisa Goi.

În ultimii 20 de ani, copiii din întreaga lume au fost invitați să creeze și să prezinte opera lor de artă la expoziția de artă Peace Pals Internaţional Awards. Din anul 1997, de când a început acest concurs,

s-au primit zeci de mii de opere de artă de la copii din 93 de țări care continuă să participe la acest program minunat.

Un Pol de Pace este un monument lucrat manual, care afișează mesajul și rugăciunea

”Fie Pace pe Pământ” în 4 limbi, limbile pe care David le-a ales pentru inscripționarea Polului Păcii câştigat de el, sunt limba română, limba indiană, limba persană şi limba engleză.

David a decis să doneze oraşului Iaşi Polul Păcii pe care l-a câştigat pentru ca şi Iaşul să facă parte din reţeaua mondială a Polului Păcii şi pentru ca mesajul transmis să fie cunoscut de cât mai mulţi concetăţeni.

Plantarea polului păcii în comunitatea ieşeană face legătura cu oamenii din întreaga lume care au plantat polul păcii în același spirit al păcii şi este şi un mod de a face cunoscut Iaşul în întreaga lume, este o modalitate de promovare , pentru că organizatorii concursului vor primi materiale foto şi video de la ceremonia de amplasare.

Primăria Municipiului Iaşi şi Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, care a primit şi un mesaj oficial din partea Peace Pals International, au înţeles oportunitatea amplasării Polului Păcii pe domeniul public şi au rezonat cu ideea lui David, devenind astfel organizatorul principal al evenimentului de amplasare din data de 24 martie 2017, ora 16, transformându-l într-un eveniment mai amplu, un minispectacol cu copii, pentru copii şi o expoziţie de pictură în aer liber cu câteva lucrări ale lui David.

La eveniment David şi-a invitat câţiva buni prieteni să cânte şi să danseze – Andreea Daria Alesia Dumitriu – Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi (muzica populară), Sabina Maria Hultoană – Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi (dans/balet), Liviu Cristian Scripcaru – Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi (vioară), Grupul Wrekapelle Iași – un grup acapella din 6 membri (muzică pop), Maria Luisa Andrici – Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi (muzică pop), Thomas Andrici – Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi (chitară şi muzică pop) şi a invitat copii din cadrul organizaţiei Salvaţi Copiii Iaşi, colegi de la Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi şi grupa de copii preşcolari ”Micii Prinţi” de la Grădiniţă cu PP nr. 16 Iaşi, să se bucure de pace, de copilărie şi de spectacolul oferit.

Evenimentul este public, deschis tuturor celor care doresc să se alăture organizatorilor, lui David și copiilor invitați.

 

Comentarii