Premieră teatrală, concert de muzică veche românească şi proiecţie gratuită de film documentar, la Ateneu

miercuri, 02 noiembrie 2016, 11:35
3 MIN
 Premieră teatrală, concert de muzică veche românească şi proiecţie gratuită de film documentar, la Ateneu

Mâine, de la ora 19, formaţia vocal- instrumentală „Floralia“a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ din Iaşi vă invită la concertul de muzică veche românească din colecţia lui Anton Pann, intitulat „Anton Pann – 220 de ani de la naştere“. Sâmbătă va avea loc, de la ora 19, premiera spectacolului „Atenţie, aterizăm!“, o adaptare a uneia dintre cele mai produse comedii franţuzeşti de situaţie din lume, „Boeing Boeing“ de Marc Camoletti 

Ieşenii sunt aşteptaţi zilele acestea la o serie de evenimente care vor avea loc la Ateneul din Iaşi.

Mâine, 3 noiembrie, de la ora 17, puteţi urmări recitalul „Domnule şi Frate Eminescu“, susţinut de Constantin Chiriac, eveniment care va avea loc în sala de spectacole „Radu Beligan“. Constantin Chiriac este directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu din 2000 şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Acesta a primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană (2010), iar în 2011 i s-a decernat decoraţia belgiană Ofiţer al Ordinului Coroanei. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Urmează, tot mâine, de la ora 19, concertul formaţiei vocal- instrumentală „Floralia“ a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ din Iaşi. Puteţi fi martorii unui concert de muzică veche românească din colecţia lui Anton Pann, intitulat „Anton Pann – 220 de ani de la naştere“. În program sunt incluse cele mai frumoase melodii din colecţia „Spitalul amorului sau cântătorul dorului“ a lui Anton Pann, precum: „Leliţă Săftiţă“, „Nu mai poci de ostenit“, „Bordeiaşul“, „Până când nu te iubeam“, „Mugurel, mugurel“, „Într-o verde grădiniţă“, „Decât ruda şi vecinul“ şi multe altele, dar şi trei melodii tradiţionale greceşti. Biletele au fost puse în vânzare la preţul unic de 10 lei şi pot fi achiziţionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10-16:30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Poimâine, 4 noiembrie, de la ora 17 va avea loc vernisajul expoziţiei  de pictură „Speranţă şi lumină“, expoziţie semnată de Ioana Ştefăroi. În deschidere va vorbi Petru Bejan, filosof, eseist şi critic de artă. Intrarea este liberă. Expoziţia are loc la  Galeriile de Artă ale Ateneului Iaşi, şi va fi deschisă publicului până pe 30 noiembrie. Tot poimâine, de la ora 18, va avea loc conferinţa „Jumătatea mea, Femeia“, susţinută de doctorul Ovidiu Dragoş Argeşanu. Dimineaţa se vor susţine terapii individuale începând cu ora 10. Pentru detalii şi înscrieri puteţi suna la numărul de telefon 0729.026.970.

Sâmbătă, 5 noiembrie, va avea loc, de la ora 19, premiera spectacolului „Atenţie, aterizăm!“, o adaptare a uneia dintre cele mai produse comedii franţuzeşti de situaţie din lume, „Boeing Boeing“ de Marc Camoletti. Regia este semnată de Daniel Onoae, iar din distribuţie fac parte actorii Daniel Onoae, Dragoş Maftei, Alexandra Paftală, Erica Moldovan, Ana Hegyi şi Cezara Fantu. Biletele au fost puse în vânzare la preţurile de 20 de lei, respectiv 15 lei, pentru studenţi, elevi, şomeri şi pensionari. Acestea pot fi achiziţionate on-line sau direct de la casierie.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 19, puteţi urmări proiecţia documentarului „Flotant pe strada Ibrăileanu“. Producţia de 52 de minute a primit „Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune“ la cea de-a cincea ediţie a „Docuart Fest – Festivalul documentarului românesc“, desfăşurat la Bucureşti. Intrarea este liberă. 

 

Comentarii