Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas

Care sunt distincţiile pentru care Primăria şi oficialii şcolari au decis că merită să înfrunte pandemia pentru a-i aduce pe toţi aceşti elevi merituoşi laolaltă?

GALERIE
Genoveva Farcaş
  • Genoveva Farcaş
- +

Cei 68 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv bacalaureat vor fi premiaţi astăzi, de la ora 9, în cadrul unui eveniment festiv organizat de Inspectoratul Şcolar şi Primărie. Festivitatea are loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, în aer liber, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate măsurile de protecţie sanitară.

„Este un moment dintr-o tradiţie recentă a Iaşului, marcat în comunitate, aceea de recunoaştere a celor mai înalte performanţe obţinute la examenele recent încheiate. Rezultatele absolvenţilor noştri premiaţi în acest cadru demonstrează performanţa înaltă din şcoala ieşeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obţinut, dintre care 50 la evaluarea naţională şi 18 la bacalaureat, evidenţiază, în basorelief, meritele unei întregi generaţii pentru care învăţătura, ştiinţa, educaţia reprezintă o miză şi un destin, neafectate de contextul atipic de învăţare din această primăvară”, a precizat inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş (FOTO).

Anul acesta vor fi premiaţi atât absolvenţi ai unităţilor de învăţământ care au dat medii de 10 în fiecare an, precum Colegiul Naţional, „Negruzzi”, „Racoviţă”, ”Eminescu” sau „Moisil”, dar şi elevi de la Colegiul „G. Ibrăileanu”, Liceul „Miron Costin” Paşcani, Liceul „Vasile Alecsandri”, precum şi şcolile gimnaziale „B.P. Haşdeu”, „George Coşbuc” „G.I. Brătianu”, „Otilia Cazimir”, „Vasile Conta”, iar din mediul rural Şcoala Profesională Cozmeşti. Elevii vor primi, din partea ISJ, cărţi de cultură generală şi plachete simbolice. De asemenea, Primăria  va oferi fiecărui elev câte o tabletă, diplome şi coroniţe de flori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.