Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas

Care sunt distincţiile pentru care Primăria şi oficialii şcolari au decis că merită să înfrunte pandemia pentru a-i aduce pe toţi aceşti elevi merituoşi laolaltă?

joi, 09 iulie 2020, 01:50
2 MIN
 Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas

Cei 68 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv bacalaureat vor fi premiaţi astăzi, de la ora 9, în cadrul unui eveniment festiv organizat de Inspectoratul Şcolar şi Primărie. Festivitatea are loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, în aer liber, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate măsurile de protecţie sanitară.

„Este un moment dintr-o tradiţie recentă a Iaşului, marcat în comunitate, aceea de recunoaştere a celor mai înalte performanţe obţinute la examenele recent încheiate. Rezultatele absolvenţilor noştri premiaţi în acest cadru demonstrează performanţa înaltă din şcoala ieşeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obţinut, dintre care 50 la evaluarea naţională şi 18 la bacalaureat, evidenţiază, în basorelief, meritele unei întregi generaţii pentru care învăţătura, ştiinţa, educaţia reprezintă o miză şi un destin, neafectate de contextul atipic de învăţare din această primăvară”, a precizat inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş (FOTO).

Anul acesta vor fi premiaţi atât absolvenţi ai unităţilor de învăţământ care au dat medii de 10 în fiecare an, precum Colegiul Naţional, „Negruzzi”, „Racoviţă”, ”Eminescu” sau „Moisil”, dar şi elevi de la Colegiul „G. Ibrăileanu”, Liceul „Miron Costin” Paşcani, Liceul „Vasile Alecsandri”, precum şi şcolile gimnaziale „B.P. Haşdeu”, „George Coşbuc” „G.I. Brătianu”, „Otilia Cazimir”, „Vasile Conta”, iar din mediul rural Şcoala Profesională Cozmeşti. Elevii vor primi, din partea ISJ, cărţi de cultură generală şi plachete simbolice. De asemenea, Primăria  va oferi fiecărui elev câte o tabletă, diplome şi coroniţe de flori. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii