anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas

Care sunt distincţiile pentru care Primăria şi oficialii şcolari au decis că merită să înfrunte pandemia pentru a-i aduce pe toţi aceşti elevi merituoşi laolaltă?

GALERIE
Genoveva Farcaş
 • Genoveva Farcaş
- +

Cei 68 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv bacalaureat vor fi premiaţi astăzi, de la ora 9, în cadrul unui eveniment festiv organizat de Inspectoratul Şcolar şi Primărie. Festivitatea are loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, în aer liber, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate măsurile de protecţie sanitară.

„Este un moment dintr-o tradiţie recentă a Iaşului, marcat în comunitate, aceea de recunoaştere a celor mai înalte performanţe obţinute la examenele recent încheiate. Rezultatele absolvenţilor noştri premiaţi în acest cadru demonstrează performanţa înaltă din şcoala ieşeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obţinut, dintre care 50 la evaluarea naţională şi 18 la bacalaureat, evidenţiază, în basorelief, meritele unei întregi generaţii pentru care învăţătura, ştiinţa, educaţia reprezintă o miză şi un destin, neafectate de contextul atipic de învăţare din această primăvară”, a precizat inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş (FOTO).

Anul acesta vor fi premiaţi atât absolvenţi ai unităţilor de învăţământ care au dat medii de 10 în fiecare an, precum Colegiul Naţional, „Negruzzi”, „Racoviţă”, ”Eminescu” sau „Moisil”, dar şi elevi de la Colegiul „G. Ibrăileanu”, Liceul „Miron Costin” Paşcani, Liceul „Vasile Alecsandri”, precum şi şcolile gimnaziale „B.P. Haşdeu”, „George Coşbuc” „G.I. Brătianu”, „Otilia Cazimir”, „Vasile Conta”, iar din mediul rural Şcoala Profesională Cozmeşti. Elevii vor primi, din partea ISJ, cărţi de cultură generală şi plachete simbolice. De asemenea, Primăria  va oferi fiecărui elev câte o tabletă, diplome şi coroniţe de flori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.