anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premierea celor 68 de elevi zecişti ieşeni, azi la Grădina Palas

Care sunt distincţiile pentru care Primăria şi oficialii şcolari au decis că merită să înfrunte pandemia pentru a-i aduce pe toţi aceşti elevi merituoşi laolaltă?

GALERIE
Genoveva Farcaş
  • Genoveva Farcaş
- +

Cei 68 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv bacalaureat vor fi premiaţi astăzi, de la ora 9, în cadrul unui eveniment festiv organizat de Inspectoratul Şcolar şi Primărie. Festivitatea are loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, în aer liber, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate măsurile de protecţie sanitară.

„Este un moment dintr-o tradiţie recentă a Iaşului, marcat în comunitate, aceea de recunoaştere a celor mai înalte performanţe obţinute la examenele recent încheiate. Rezultatele absolvenţilor noştri premiaţi în acest cadru demonstrează performanţa înaltă din şcoala ieşeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obţinut, dintre care 50 la evaluarea naţională şi 18 la bacalaureat, evidenţiază, în basorelief, meritele unei întregi generaţii pentru care învăţătura, ştiinţa, educaţia reprezintă o miză şi un destin, neafectate de contextul atipic de învăţare din această primăvară”, a precizat inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş (FOTO).

Anul acesta vor fi premiaţi atât absolvenţi ai unităţilor de învăţământ care au dat medii de 10 în fiecare an, precum Colegiul Naţional, „Negruzzi”, „Racoviţă”, ”Eminescu” sau „Moisil”, dar şi elevi de la Colegiul „G. Ibrăileanu”, Liceul „Miron Costin” Paşcani, Liceul „Vasile Alecsandri”, precum şi şcolile gimnaziale „B.P. Haşdeu”, „George Coşbuc” „G.I. Brătianu”, „Otilia Cazimir”, „Vasile Conta”, iar din mediul rural Şcoala Profesională Cozmeşti. Elevii vor primi, din partea ISJ, cărţi de cultură generală şi plachete simbolice. De asemenea, Primăria  va oferi fiecărui elev câte o tabletă, diplome şi coroniţe de flori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Alexandru LĂZESCU

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Intoleranţa agresivă faţă de orice puncte de vedere contrare evidenţiată din plin în cursul linşajului mediatic la care a fost supus regizorul Cristi Puiu sunt semne ale unei îngrijorătoare degradări sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Bătrâna nimfă

Nichita DANILOV

Bătrâna nimfă

Cu trupul gol acoperit de solzi pomădat de razele verzi-argintii ale lunii şi părul revărsat pe umeri, cu faţa de un alb aproape cadaveric, cu şoldul sprijinit de stâncă, doamna Scrumeda îmi făcea de la depărtare semn cu mâna s-o aştept.

Reîntoarcerea în peşteră

Dana ȚABREA

Reîntoarcerea în peşteră

Într-un moment din spectacolul Antisocial (regia: Bogdan Georgescu), în contextul în care protagoniştii sunt absorbiţi de tehnologie, butonând telefonul mobil, survine următoarea întrebare: „Cât de departe suntem de peşterile din care am ieşit?” Mi-am amintit acest fragment meditând asupra unui paradox: evoluţia tehnologiei nu reprezintă o garanţie a faptului că omul s-a îndepărtat de peşteră (şi voi clarifica imediat ce peşteră am în vedere). Nu cumva omul tehnologic e mai aproape ca oricând să redevină omul peşterii?

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Adaug aici că o guvernare republicană nu exclude principiul majorităţii, ci doar pe acela al majorităţii opresive. 

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Frecția

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.