Prigojin anunţă că a deschis centre de recrutare pentru Wagner în 42 de oraşe ruseşti

vineri, 10 martie 2023, 19:12
2 MIN
 Prigojin anunţă că a deschis centre de recrutare pentru Wagner în 42 de oraşe ruseşti

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei ruse de mercenari Wagner, care a suferit pierderi grele în luptele pentru oraşul ucrainean Bahmut, a anunţat vineri că a deschis centre de recrutare în 42 de oraşe ruseşti, relatează Reuters.

"În ciuda rezistenţei colosale a forţelor armate ucrainene, vom merge înainte. În ciuda beţelor în roate care ne sunt puse la fiecare pas, vom depăşi acest lucru împreună", a declarat el într-un mesaj audio publicat vineri.

Anunţul său vine în condiţiile în care, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Kremlinul ar încerca, prin intermediul gigantului energetic rus Gazprom, să formeze o nouă armată de mercenari, prezentată ca o unitate de voluntari, dar ai cărei membri ar fi plătiţi dublu faţă de cât oferă Evgheni Prigojin.

Serviciile secrete ucrainene au remarcat, la rândul lor, crearea companiei private de securitate a Gazprom Neft şi au evaluat că este vorba despre un efort al Kremlinului de a-l marginaliza pe finanţatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, şi de a diminua dependenţa Kremlinului de forţele acestuia.

Prigojin, intrat în conflict cu conducerea militară rusă, care se plânge de mai multe săptămâni că armata rusă nu le mai furnizează muniţie luptătorilor săi, spune că oamenii săi au început să primească muniţie etichetată ca fiind produsă în 2023. El a afirmat că muniţia este produsă acum "în cantităţi uriaşe, care acoperă toate nevoile necesare" şi a mulţumit guvernului pentru această creştere "eroică" a producţiei de muniţie.

Dar, cu toate acestea, el spune că în continuare este îngrijorat de faptul că luptătorii săi şi armata rusă în general au armament insuficient, în ceea ce pare a fi o nouă săgeată trimisă către conducerea militară rusă.

"Sunt îngrijorat de lipsa muniţiei şi a obuzelor nu doar pentru compania militară privată Wagner, ci pentru toate unităţile armatei ruse", a spus Evgheni Prigojin.

Comentarii