Prima autorizație de construire pe spațiul verde din Oancea ar putea fi anulată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Prima autorizație de construire pe spațiul verde din Oancea ar putea fi anulată

GALERIE
Bodea pe esplanada oancea
  • Bodea pe esplanada oancea
- +

Ea vizează împrejmuirea unui teren pe care au urma să fie ridicat un turn cu 15 niveluri. Locuitorii din această parte a cartierului Tătăraşi au protestat în mai multe rânduri împotriva construirii a trei blocuri pe Esplanadă.

Deputatul Marius Bodea a anunţat, ieri, că au­­torizaţia de împrejmuire a suprafeţei de 2.463 mp de teren de la capătul Esplanadei Oan­cea urmează să fie atacată în instanţa civilă de contencios administrativ. Liderul liberal, care a participat la mai multe acţiuni de protest ale locuitorilor din Tătăraşi împotriva ridicării unui turn de 42 de metri pe acest teren, a făcut public un răspuns al Prefecturii la cererea sa.

„Urmare petiţiei adresată Instituţiei Prefectului - Judeţul Iaşi (...) vă facem cunoscut că, potrivit dispoziţiilor art. 12 din Legea nr. 50/1991, modificată şi completată, s-au făcut demersuri către Serviciul juridic din cadrul instituţiei în vederea promovării acţiunii de anulare în contencios administrativ a autorizaţiei de construire nr. 1062 emisă în octombrie anul trecut“.

Aseară, prefectul Marian Şerbescu ne-a confirmat petiţia şi răspunsul către Marius Bodea, precizând că juriştii Prefecturii care au analizat cazul vor confirma în final data punerii acţiunii în mişcare.

Autorizaţia „echivalează cu distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea“, afirmă liderul liberal.

„Ieşenii trebuie să ştie că Esplanada Oancea este singurul spaţiu public pe care mii de cetăţeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieşi cu copiii la plimbare sau pentru a interacţiona. Construcţia a încă trei blocuri-turn în acea zonă va însemna distrugerea acestei oaze de verdeaţă şi de linişte“, a mai spus Bodea.

„Victoria finală va fi când vom anula HCL-ul (hotărârea adoptată în şedinţa Consiliului Local din 28 februarie 2018, n.r.) pentru construcţia celor trei blocuri pe Esplanada Oancea“, a adăugat el, in­vi­tându-l totodată pe primar să meargă să discute cu locuitorii din zonă.

Amintim că, imediat după emiterea certificatului de urbanism, pe 28 februarie anul trecut, a avut loc primul protest împotriva construirii acelui bloc-turn cu 15 niveluri. Câteva zile mai târziu, în mai, primarul a promis că „va veghea personal, cu toate atribuţiile legale de care dispune, astfel încât zona Esplanadei Oancea să se dezvolte durabil, în condiţiile unui echilibru între drepturile proprietarilor, dorinţele actualilor locatari şi exploatarea armonioasă a zonei“.

În octombrie însă primarul a autorizat împrejmuirea suprafeţei de 2.463 mp pe care urmează să fie construit turnul, argumentând că se respectă astfel dreptul la proprietate. Pe de altă parte, oamenii au spus că investitorul imobiliar le-ar fi propus să adune 500.000 de euro, valoarea investiţiei de până acum în teren şi documentaţie, ca să renunţe la proiect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.