Primăria spune că nu vor fi probleme cu încălzirea la iarnă: Zeci de şcoli şi grădiniţe, rebranșate

duminică, 06 octombrie 2013, 10:10
2 MIN
 Primăria spune că nu vor fi probleme cu încălzirea la iarnă: Zeci de şcoli şi grădiniţe, rebranșate

Oficialii Primăriei au anunţat că 21 de clădiri gestionate de municipalitate vor fi racordate la sistemul centralizat de încălzire. Conform primarului Gheorghe Nichita,clădirile, printre care şcoli şi grădiniţe, vor renunţa la sistemele individuale, pentru a trece la încălzirea centralizată. Primăria va cheltui suma de 1,15 milioane de lei în cursul acestui an pentru racordarea clădirilor, aceeaşi sumă urmând să fie alocată şi în cursul anului viitor.
Primarul Iaşului îi asigură pe ieşenii racordaţi la sistemul de termoficare că vor avea o iarnă liniştită, fără calorifere reci. „Important este că nu vor fi sincope în furnizarea apei calde şi a căldurii. Instalaţiile au fost reabilitate, reviziile au fost făcute, un plan de modernizare a fost făcut. Oricând poate să apară un incident, dar nu va fi ca anul trecut, când un cazan a fost spart şi a trebuit să fie oprit“, a declarat primarul Nichita.

El a anunţat că va ţine sub observaţie şi problemele din interiorul asociaţiilor de proprietari în care consumurile nu sunt repartizate corect. În acest sens, reprezentanţii de la Dalkia Termo Iaşi au luat o serie de măsuri, alături de Primărie şi ANRSC, pentru a ţine din scurt firmele de repartitoare. Aceştia vor întocmi mai multe regulamente, ghiduri şi întâlniri de lucru pentru a dispărea conflictele dintre asociaţiile de proprietari, locatari, administratori şi firmele de repartitoare. „De când servicul este gestionat de Dalkia, lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine. Combustibilul este asigurat, contractul pentru gaz metan este făcut, CET I va funcţiona până vremea rece va fi mai rece. Avem o bătaie de cap foarte mare în vederea repartizării corecte a consumurilor în asociaţiile de proprietari. Avem gigacalorimetre, dar important este cum să facem împărţirea în interiorul blocurilor“, a mai spus Nichita.
 

Comentarii