Primărie: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură a Iașului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Primărie: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură a Iașului

GALERIE
sosea
  • sosea
- +

În vederea corectei informări a opiniei publice, conducerea Primăriei Municipiului Iași se vede nevoită să facă o serie de precizări cu privire la minciunile emise despre proiectul șoselei de centură a Iașului de către doi politruci PSD-iști nimeriți în funcții publice.

În ceea ce privește bd. Poitiers, municipalitatea nu a aprobat nicio construcție care să nu respecte aliniamentele stradale existente și nici nu a fost edificat vreun astfel de imobil. Ca atare, bd. Poitiers nu este nici mai lat, nici mai îngust, nici mai lung, nici mai scurt decât cel inclus în proiectul atât de amânat al Variantei de Ocolire a Municipiului Iaşi – Etapa I – Varianta Sud.

În privința utilităților de pe strada Trei Fântâni, arteră inclusă în același proiect, municipalitatea nu a avut niciodată responsabilitatea și angajamentul de a le muta, așa cum susțin politrucii. Mutarea utilităților din zonă este un obiectiv inclus în proiectul general al Variantei de Ocolire și, astfel, lucrările și costurile aferente sunt în sarcina instituției responsabile, anume Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cu toate acestea, în condițiile în care ar exista certitudinea finanțării acestui obiectiv, municipalitatea va face tot ceea ce este posibil pentru a contribui la acest obiectiv, inclusiv financiar. Totuși, reprezentanții Consiliului Județean ar trebui să știe că orice magistrală de apă potabilă, cum este și cea de pe strada Trei Fântâni, le aparține și sunt responsabili de buna întreținere, ca și de eventuala mutare a acesteia.

„Blocajul - real, din păcate - despre care vorbesc cei doi politruci nu este la Primăria Municipiului Iași, ci la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentată în teritoriu de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, condusă de unul din cei doi politruci în cauză. De asemenea, câtă vreme compania este în subordinea Guvernului, blocajul pornește de la PSDragnea, reprezentat în teritoriu de cel de-al doilea politruc. Adevărul este foarte simplu: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură care este atât de importantă pentru orașul nostru. Restul sunt minciuni sfruntate, fumigene ieftine menite să acopere incompetența, neputința și lipsa de voință ale guvernanților. La fel ca în cazul autostrăzii Iași - Târgu Mureș, Guvernul PSDragnea a șters Moldova de pe harta investițiilor, condamnând milioane de români la o sărăcie care se adâncește în fiecare zi în care acești incompetenți mitomani rămân în funcție”, a declarat primarul Mihai Chirica.

VEZI AICI criticile formulate de PSD Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.