COMUNICAT DE PRESA

Primărie: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură a Iașului

joi, 01 noiembrie 2018, 17:12
2 MIN
 Primărie: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură a Iașului

În vederea corectei informări a opiniei publice, conducerea Primăriei Municipiului Iași se vede nevoită să facă o serie de precizări cu privire la minciunile emise despre proiectul șoselei de centură a Iașului de către doi politruci PSD-iști nimeriți în funcții publice.

În ceea ce privește bd. Poitiers, municipalitatea nu a aprobat nicio construcție care să nu respecte aliniamentele stradale existente și nici nu a fost edificat vreun astfel de imobil. Ca atare, bd. Poitiers nu este nici mai lat, nici mai îngust, nici mai lung, nici mai scurt decât cel inclus în proiectul atât de amânat al Variantei de Ocolire a Municipiului Iaşi – Etapa I – Varianta Sud.

În privința utilităților de pe strada Trei Fântâni, arteră inclusă în același proiect, municipalitatea nu a avut niciodată responsabilitatea și angajamentul de a le muta, așa cum susțin politrucii. Mutarea utilităților din zonă este un obiectiv inclus în proiectul general al Variantei de Ocolire și, astfel, lucrările și costurile aferente sunt în sarcina instituției responsabile, anume Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cu toate acestea, în condițiile în care ar exista certitudinea finanțării acestui obiectiv, municipalitatea va face tot ceea ce este posibil pentru a contribui la acest obiectiv, inclusiv financiar. Totuși, reprezentanții Consiliului Județean ar trebui să știe că orice magistrală de apă potabilă, cum este și cea de pe strada Trei Fântâni, le aparține și sunt responsabili de buna întreținere, ca și de eventuala mutare a acesteia.

„Blocajul – real, din păcate – despre care vorbesc cei doi politruci nu este la Primăria Municipiului Iași, ci la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentată în teritoriu de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, condusă de unul din cei doi politruci în cauză. De asemenea, câtă vreme compania este în subordinea Guvernului, blocajul pornește de la PSDragnea, reprezentat în teritoriu de cel de-al doilea politruc. Adevărul este foarte simplu: Guvernul PSDragnea nu vrea, nu poate și nu știe să facă șoseaua de centură care este atât de importantă pentru orașul nostru. Restul sunt minciuni sfruntate, fumigene ieftine menite să acopere incompetența, neputința și lipsa de voință ale guvernanților. La fel ca în cazul autostrăzii Iași – Târgu Mureș, Guvernul PSDragnea a șters Moldova de pe harta investițiilor, condamnând milioane de români la o sărăcie care se adâncește în fiecare zi în care acești incompetenți mitomani rămân în funcție”, a declarat primarul Mihai Chirica.

VEZI AICI criticile formulate de PSD Iaşi.

Comentarii