Primele anunţuri de boicot al Balului Centenarului

miercuri, 01 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Primele anunţuri de boicot al Balului Centenarului

Senatoarea Iulia Scântei cere preşedintelui CJ să renunţe la organizarea acelui bal de la Palatul Culturii: „Comemorăm jertfa ieşenilor“.

„Vă rog, domnule Maricel Popa, nu cheltuiţi banii alocaţi de guvern ca să faceţi un bal al centenarului la Iaşi pentru cei 700 de politicieni, parlamentari, miniştri, staf tehnic, pentru a marca în mod nejustificat, imoral, jignitor faptul că, acum 100 de ani, Iaşul trecea printr-o gravă criză umanitară, înregistra zeci de mii de răniţi, alături de alte zeci de mii de victime ale epidemiei de tifos. Nu este oportună anul acesta nicio manifestare în sensul celor soclitate şi finanţate de Guvernul României, programate pentru zilele de 23-24 noiembrie. Un Bal al Centenarului putem să facem în martie anul viitor, când vom aniversa o sută de ani de la unirea Basarabiei cu Ţara Mamă. Anul acesta comemorăm jertfa ieşenilor de acum o sută de ani, sacrificiul lor de a primi şi găzdui 300.000 de refugiaţi în casele lor“, a afirmat senatoarea PNl de Iaşi Iulia Scântei, provocându-l pe preşedintele CJ să renunţe la organizarea acelui bal de la Palatul Culturii, pentru care Guvernul a alocat aproape jumătate de milion de lei.

Ea a făcut o paralelă între aniversarea publică a preşedintelui PSD, luni seară, când mii de români au comemorat tragedia de la „Colectiv“. Scântei a propus alocarea acestor bani mai degrabă în scopuri umanitare, pentru că tocmai aceasta ar fi fost destinaţia lor dacă n-ar fi fost scoşi din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Ea a mai spus că nu va lua parte nici la acel bal, nici la şedinţa festivă a Parlamentului care urmează să aibă loc în Sala Mare a Teatrului Naţional. Şi ceilalţi lideri libe­rali ieşeni, deputaţii Costel Alexe, Marius Bodea şi Dumitru Oprea, vor absenta de la aceste manifestări.

 

 

Comentarii