ADVERTORIAL

Primul pickup lansat de un producător auto premium: Pickup cu valenţe lifestyle – Mercedes-Benz Clasa X

luni, 23 octombrie 2017, 16:27
5 MIN

Mercedes-Benz anunţă lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producţie aproape neschimbat faţă de prima sa apariţie, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări şi aplicaţii, putând fi folosit ca pickup tradiţional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiţii de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viaţă urban, de familie.

 Clasa X reinventează pickup-ul tradiţional, îmbinând trăsăturile clasice şi robusteţea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort şi siguranţă, până la design, conectivitate şi opţiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz vine în întâmpinarea nevoilor moderne ale pieţei, deschizând totodată acest segment de piaţă pentru noi categorii de consumatori. Disponibil în trei variante de design şi echipare, cu motorizări de 4 şi 6 cilindri, tracţiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, şi cu o cutie de viteze manuală, în şase trepte, sau automatică, cu şapte trepte.

În plus, există şase versiuni diferite de tapiţerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior şi o gamă variată de accesorii şi decoraţiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât şi la nivel de funcţionalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piaţă va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia şi Noua Zeelandă în decursul aceluiaşi an, şi la începutul 2019 în Argentina şi Brazilia. Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităţilor moderne ale pieţelor internaţionale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În acelaşi timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creştere. Acestea nu mai sunt percepute strict drept “cai de povară”. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări – bazându-se pe experienţa şi competenţele sale în producerea de autovehicule comerciale şi de teren ca Unimog sau Clasa G, pentru operaţiuni dificile, dar şi autovehicule adecvate atât activităţilor profesionale, cât şi pentru timp liber precum Clasa V sau Vito şi gama vastă de autoturisme devenite sinonime cu luxul şi plăcerea de a conduce, la nivel global.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienţi: de la proprietari de teren şi fermieri argentinieni, proprietari de afaceri şi companii de construcţie din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri şi trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroşi din Noua Zeelandă şi Germania.

Muncă multă, plăcere şi mai multă: noua Clasă X

Ca niciun alt pickup, noua Clasă  X etalează trăsături aparent contradictorii: design modern şi robusteţe fără compromisuri, capacităţi impresionante de off-road şi dinamism ridicat la conducere, confort şi funcţionalitate. Astfel, Clasa X asigură o manevrabilitate adecvată mai multor nevoi, fiind deopotrivă dinamică, robustă şi confortabilă.   Designul distinctiv al Clasei X este disponibil în trei variante, adaptate pentru stiluri de viaţă şi medii de lucru diferite: X PURE, X PROGRESSIVE, X POWER.

Caracter robust cu fler dinamic

Cu designul său progresiv, Mercedes-Benz Clasa X atinge echilibrul perfect între caracterul dur şi stil. Pickup-ul încorporează filosofia de design senzual a Mercedes-Benz. Prin evidenţierea suprafeţelor şi a elementelor decorative, designul purist atrage atenţia asupra trăsăturilor tradiţionale ale unui pickup, combinându-le cu numeroasele funcţionalităţi ale acestuia.

Clasa X poate încărca o sarcină utilă de 1,1 tone, suficientă pentru a transporta 17 butoaie a câte 50 de litri fiecare. În acelaşi timp, Clasa X este capabilă să tracteze până la 3,5 tone, putând remorca, spre exemplu, un iaht cu lungimea de opt metri. Datorită ampatamentului lung, de 3150mm, a secţiunii frontale scurte, respectiv a compartimentului pentru pasageri şi a secţiunii-spate foarte lungi, Clasa X are o formă alungită, ce inspiră dinamism. Designul înclinat al geamurilor laterale şi liniile întinse contrastează cu suprafeţele robuste, sculptate, ale caroseriei, evidenţiind supleţea pickup-ului. Arcadele roţilor, partea frontală impunătoare şi designul purist de la spate accentuează impresia de lăţime a Clasa X. Aceste caracteristici oferă pickup-ului o puternică  prezenţă  pe şosea şi fac referire la excelenta dinamică laterală.

Primul pickup de dimensiuni medii cu opţiuni inteligente de conectivitate

Clasa X este primul pickup de dimensiuni medii care oferă un modul de comunicaţii cu o cartelă SIM integrată. Acest lucru face posibilă utilizarea serviciilor Mercedes me connect şi accesarea vehiculului prin smartphone. Astfel, şoferii din clasa X din 21 de pieţe europene pot, de exemplu, să citească informaţii utile, cum ar fi nivelul combustibilului şi presiunea în anvelope, şi să afle locaţia Clasei X atunci când este parcată sau condusă de altcineva. Alte servicii de conectare Mercedes includ serviciul de apel de urgenţă Mercedes-Benz şi serviciile standard Breakdown Management, Accident Recovery, Maintenance Management şi Remote Vehicle Diagnostics.

În plus, sistemele de control şi afişaj disponibile în segmentul autoturismelor Mercedes-Benz îşi fac debutul în acest segment de piaţă, cum ar fi: touchpad-ul multifuncţional, sistemul multimedia COMAND Online, controlul vocal LINGUATRONIC sau conectivitatea online prin control vocal sau smartphone, sau sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD.

Primul pickup cu informaţii din trafic în timp real

Transferul informaţiilor despre trafic în timp real este un aspect important al conectivităţii inteligente datorită modulului de comunicaţii cu cartelă SIM integrată. Asociat cu un cont de utilizator în portalul Mercedes me şi în Europa, sistemul de navigare COMAND Online poate afişa începutul şi lungimea unui blocaj de trafic pe o hartă la mai puţin de 100 de metri de poziţia exactă şi poate calcula un traseu dinamic cu o durată de călătorie mai scurtă. Pierderea potenţială a timpului este luată în considerare automat în timp real pentru ora de sosire afişată de navigaţia COMAND Online. Sistemul oferă, de asemenea, o vedere 3D cu modele urbane tridimensionale, facilitând orientarea în mediul urban. Mai mult, destinaţiile personale speciale pot fi salvate sau importate prin intermediul cardului SD, iar patru hărţi alternative pot fi afişate pe harta de navigaţie.

În combinaţie cu sistemul opţional Garmin® MAP PILOT, în majoritatea ţărilor europene, sistemul Audio 20 CD devine şi un sistem de navigaţie complet, cu informaţii live despre trafic. Cu ambele sisteme, şoferii din Clasa X beneficiază de informaţii despre blocaje de trafic, volumele de trafic crescute sau alte posibile întârzieri de-a lungul rutei, permiţându-le astfel să îşi ajusteze planificarea rutei în timp util. Pre-instalarea relevantă pentru Garmin® MAP PILOT este, de asemenea, disponibilă ca opţiune.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans Romania sunt disponibile online la: http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/van.html şi la consultanţii de vânzări autorizaţi din cadrul Casa Auto Iaşi.

Contact:

Casa Auto Iaşi

Centru autorizat de vânzări şi service Mercedes-Benz

Iaşi, şos. Păcurari, nr. 177

Tel: 0232 933

E-mail: contact@casaautois.ro

Facebook: www.facebook.com/MercedesBenzIasi

Comentarii