Proces scurt: consilierul Timofciuc vs. ANI

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Proces scurt: consilierul Timofciuc vs. ANI

În faţa Curţii de Apel a început ieri procesul prin care consilierul local USR Răzvan Timofciuc contestă raportul inspectorilor de integritate. Aceştia consideră că Timofciuc s-a aflat în cursul mandatului trecut în conflict de interese, fapt pe care consilierul îl contestă.

Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate a fost emis la sfârşitul anului trecut. Timofciuc a fost acuzat că ar fi participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri de Consiliu Local privind nominalizarea reprezentanţilor municipalităţii în consiliile de administraţie şcolare. Timofciuc şi-a votat astfel în 2017 şi 2018 propria soţie ca membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă "Octav Băncilă". Consilierul a contestat existenţa vreunui conflict de interese, arătând că principala condiţie a acestuia, obţinerea unui folos material, nu a existat.

"Membrii în CA-urile şcolilor NU sunt remuneraţi, fiind o activitate de voluntariat pentru că la toate şedinţele te duci pe banii tăi, pe timpul tău. Nu a beneficiat de niciun folos material. Singurul motiv pentru care am considerat că e bine să facă parte din Consiliul de Administraţie a fost acela de a contribui, atât cât putem, la îmbunătăţirea serviciilor de educaţie prin investiţii punctuale pe care le poate face Primăria. E aberantă interpretarea celor de la ANI, nicio secundă nu ne-am gândit că implicarea voluntară pentru a contribui pentru a face mai mult bine într-un domeniu de care îţi pasă să fie considerat conflict de interese", a replicat la acea dată Timofciuc.

Procesul dintre acesta şi ANI ar putea fi scurt. La termenul de ieri, magistraţii au anunţat că rămân în pronunţare. Decizia ar urma să fie anunţată, dacă nu va fi amânată, la începutul săptămânii viitoare. 

 

 

Comentarii