anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Profitul Electroputere VFU Paşcani a “săltat” de peste două ori

GALERIE
Electroputere VFU Paşcani
  • Electroputere VFU Paşcani
- +

Electroputere VFU Paşcani, parte a Grampet Group, a obţinut un profit net de 6,75 milioane lei în anul 2019, o creştere importantă comparativ cu 2,88 milioane lei în 2018. În schimb, cifra de afaceri a companiei s-a redus anul trecut cu 1,33 milioane lei, conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Astfel, dacă în 2018 profitul a venit pe fondul unor afaceri de 88,2 milioane lei, în 2019 au fost de 86,9 milioane lei, cu o echipă de 509 angajaţi. Oficialii Electroputere VFU Paşcani arată că, la nivelul anului 2019, ponderea cea mai mare a activităţii a fost reprezentată de segmentul de modernizare a vehiculelor feroviare (68%), urmată de segmentul de mentenanţă şi segmentul ansamble/subansamble, cu 27%, respectiv 5%.  Compania, controlată de Gruia Stoica, se află printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialului rulant din România, însă în ultimii ani a avut un parcurs „zbuciumat”. Electroputere VFU (fostul Remar Paşcani) a suferit un declin în anul 2014, când  „buzunarul” omului de afaceri a fost subţiat de pierderi masive, de aproape 24 milioane lei.

Ulterior, afacerea a fost „pusă pe şine” cu ajutorul planului strategic de promovare a companiei şi consolidarea poziţiei sale pe piaţa internă şi internaţională, liniile de business permiţând companiei să răspundă unor cerinţe variate formulate de către piaţa de transport feroviar de călători şi cea de marfă. În 2016, Electroputere VFU consemna la MFP o cifră de afaceri netă de 95,2 milioane lei şi un profit de 10 milioane lei, la un număr mediu de salariaţi de 542, însă în 2017 afacerile au scăzut iar brusc, cifrându-se la 52,1 milioane lei, fără „un leu” profit. Disponibilizările în masă nu au întârziat să apară, numărul angajaţilor ajungând în acea perioadă la circa 450.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Ion-Toni Teau, fost director general al operatorului sistemului energetic naţional Transelectrica în perioada 2014-2017, preia funcţia de director general pentru un mandat de un an. În 2018, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 88,2 milioane lei şi un profit de 2,8 milioane lei, majorându-se cu 58% în 2019. În prezent, funcţia de director general este ocupată de Claudiu Hîrbu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.