Profitul Electroputere VFU Paşcani a “săltat” de peste două ori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Profitul Electroputere VFU Paşcani a “săltat” de peste două ori

GALERIE
Electroputere VFU Paşcani
  • Electroputere VFU Paşcani
- +

Electroputere VFU Paşcani, parte a Grampet Group, a obţinut un profit net de 6,75 milioane lei în anul 2019, o creştere importantă comparativ cu 2,88 milioane lei în 2018. În schimb, cifra de afaceri a companiei s-a redus anul trecut cu 1,33 milioane lei, conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Astfel, dacă în 2018 profitul a venit pe fondul unor afaceri de 88,2 milioane lei, în 2019 au fost de 86,9 milioane lei, cu o echipă de 509 angajaţi. Oficialii Electroputere VFU Paşcani arată că, la nivelul anului 2019, ponderea cea mai mare a activităţii a fost reprezentată de segmentul de modernizare a vehiculelor feroviare (68%), urmată de segmentul de mentenanţă şi segmentul ansamble/subansamble, cu 27%, respectiv 5%.  Compania, controlată de Gruia Stoica, se află printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialului rulant din România, însă în ultimii ani a avut un parcurs „zbuciumat”. Electroputere VFU (fostul Remar Paşcani) a suferit un declin în anul 2014, când  „buzunarul” omului de afaceri a fost subţiat de pierderi masive, de aproape 24 milioane lei.

Ulterior, afacerea a fost „pusă pe şine” cu ajutorul planului strategic de promovare a companiei şi consolidarea poziţiei sale pe piaţa internă şi internaţională, liniile de business permiţând companiei să răspundă unor cerinţe variate formulate de către piaţa de transport feroviar de călători şi cea de marfă. În 2016, Electroputere VFU consemna la MFP o cifră de afaceri netă de 95,2 milioane lei şi un profit de 10 milioane lei, la un număr mediu de salariaţi de 542, însă în 2017 afacerile au scăzut iar brusc, cifrându-se la 52,1 milioane lei, fără „un leu” profit. Disponibilizările în masă nu au întârziat să apară, numărul angajaţilor ajungând în acea perioadă la circa 450.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Ion-Toni Teau, fost director general al operatorului sistemului energetic naţional Transelectrica în perioada 2014-2017, preia funcţia de director general pentru un mandat de un an. În 2018, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 88,2 milioane lei şi un profit de 2,8 milioane lei, majorându-se cu 58% în 2019. În prezent, funcţia de director general este ocupată de Claudiu Hîrbu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.