Proiect de 1 milion de euro pentru practica studenților de la Universitatea Al. I. Cuza
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Proiect de 1 milion de euro pentru practica studenților de la Universitatea Al. I. Cuza

GALERIE
studenti uaic
  • studenti uaic
- +

Proiectul „Start experienţă-START.EXE“, depus de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a fost selectat pentru finanţare în cadrul competiţiei din Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, apelul 626/6/13 „Stagii de practică pentru studenţi“- Regiuni mai puţin dezvoltate.

 Astfel, UAIC va primi circa 1 milion de euro fonduri europene nerambursabile pentru a forma şi dezvolta competenţe profesionale, transversale şi antreprenoriale pentru un număr de 325 de studenţi ai universităţii. „Proiectul are ca scop efectuarea de investiţii în domeniul educaţiei pentru dobândirea competenţelor profesionale, transversale şi antreprenoriale necesare la intrarea pe piaţa muncii, dar şi creşterea numărului de absolvenţi din învăţământul universitar care îşi găsesc un loc de muncă sau iniţiază afaceri, ca rezultat al accesului la activităţi de învăţare în cadrul unui potenţial loc de muncă“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Activităţile proiectului au în vedere creşterea ratei de participare a studenţilor din grupul ţintă la programe de învăţare la locul de muncă prin organizarea stagiilor de pregătire practică, în domeniile de studiu, dar mai ales în acelea care pun accentul pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi de specializare inteligentă, în cadrul unor parteneriate dezvoltate între universitate şi potenţiali angajatori, care să faciliteze inserţia pe piaţă muncii a absolvenţilor de studii superioare. Cei 325 de studenţi selectaţi vor fi din anul al II-lea şi al III-lea/ al IV-lea de la studii universitare de licenţă sau din anul I şi al II-lea de la studii de master.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.