anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect de 1 milion de euro pentru practica studenților de la Universitatea Al. I. Cuza

GALERIE
studenti uaic
  • studenti uaic
- +

Proiectul „Start experienţă-START.EXE“, depus de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a fost selectat pentru finanţare în cadrul competiţiei din Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, apelul 626/6/13 „Stagii de practică pentru studenţi“- Regiuni mai puţin dezvoltate.

 Astfel, UAIC va primi circa 1 milion de euro fonduri europene nerambursabile pentru a forma şi dezvolta competenţe profesionale, transversale şi antreprenoriale pentru un număr de 325 de studenţi ai universităţii. „Proiectul are ca scop efectuarea de investiţii în domeniul educaţiei pentru dobândirea competenţelor profesionale, transversale şi antreprenoriale necesare la intrarea pe piaţa muncii, dar şi creşterea numărului de absolvenţi din învăţământul universitar care îşi găsesc un loc de muncă sau iniţiază afaceri, ca rezultat al accesului la activităţi de învăţare în cadrul unui potenţial loc de muncă“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Activităţile proiectului au în vedere creşterea ratei de participare a studenţilor din grupul ţintă la programe de învăţare la locul de muncă prin organizarea stagiilor de pregătire practică, în domeniile de studiu, dar mai ales în acelea care pun accentul pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi de specializare inteligentă, în cadrul unor parteneriate dezvoltate între universitate şi potenţiali angajatori, care să faciliteze inserţia pe piaţă muncii a absolvenţilor de studii superioare. Cei 325 de studenţi selectaţi vor fi din anul al II-lea şi al III-lea/ al IV-lea de la studii universitare de licenţă sau din anul I şi al II-lea de la studii de master.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.