Proiect lansat în urmă cu 9 ani, ANL şi-a adus aminte de blocul din Bucşinescu

sâmbătă, 17 octombrie 2020, 01:57
2 MIN
 Proiect lansat în urmă cu 9 ani, ANL şi-a adus aminte de blocul din Bucşinescu

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) începe construcţia unui bloc cu două tronsoane în zona Smârdan, în apropiere de intersecţia Bucşinescu. ANL are la dispoziţie un teren de circa 3.000 mp, suprafaţă pusă la dispoziţie de Primăria Iaşi. 

Cele 72 de apartamente care vor fi amenajate sunt destinate tinerilor care pot contracta locuinţele prin credit ipotecar. Proiectul este unul mai vechi, fiind aprobat încă din anul 2011. ANL a reluat procedurile pentru construcţia imobilului în urmă cu doi-trei ani, iar, în octombrie 2019 a obţinut autorizaţia de construire de la municipalitate. „A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru cele 72 de apartamente prin credit ipotecar din municipiul Iaşi”, se arată într-un anunţ al ANL. Blocul va avea un regim de înălţime cu subsol, demisol, parter şi 6 etaje. Potrivit ANL, cele două tronsoane vor avea apartamente cu o cameră (20 de locuinţe), 2 camere (46) şi 3 camere (6).

În autorizaţia de construire din 2019, sunt prevăzute 72 de locuri de parcare. Conform informaţiilor de pe site-ul ANL, apartamentele au fost scoase la vânzare de mai mult timp, iar preţul este cuprins între 48.000 euro şi 114.000 euro (inclusiv TVA). În ceea ce priveşte suprafaţa utilă a apartamentelor, aceasta este cuprinsă între 45 mp şi aproape 100 mp. Banii pentru construirea blocului sunt asiguraţi de viitorii proprietari: avans şi credit ipotecar contractat de beneficiar de la o instituţie financiar-bancară care colaborează cu ANL, sau din surse proprii. „Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Iaşi, din fonduri proprii”, se mai precizează în anunţul ANL.

Blocul va fi construit din cadre din beton armat, iar fundarea construcţiei va fi făcută printr-un sistem de piloţi foraţi de diametru mare. Acum câteva zile, ANL a demarat un alt proiect la Iaşi, respectiv de construire de locuinţe pentru tineri specialişti din sistemul de sănătate: 32 de apartamente în Grădinari. Deocamdată, acest proiect este în fază de licitaţie, iar valoarea contractului a fost estimată la 7,4 milioane lei, fără TVA. În această perioadă, ANL mai mare proiecte în desfăşurare în judeţul Iaşi în oraşele Târgu Frumos (24 apartamente) şi Hârlău (48 apartamente).

Comentarii