Propunerea pentru renovarea fostului cinema Victoria a stârnit polemici aprinse
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

“Lucrare făcută pe «genunche» şi dată cu dedicaţie”

Propunerea pentru renovarea fostului cinema Victoria a stârnit polemici aprinse

GALERIE
cinema Victoria
  • cinema Victoria
- +

Pe pagina de Facebook a Ateneului Tătăraşi au fost postate câteva fotografii cu o propunere pentru viitoarea Sală a Unirii (fostul cinematograf Victoria). Postarea are peste 80 de comentarii, cele mai multe persoane consideră că propunerea este total inadecvată pentru o clădire din centrul oraşului. Mulţi reclamă faptul că soluţia nu este aleasă fără un concurs serios.  

Mai jos redăm câteva comentarii. “În calitate de arhitect, membru al OAR Filiala Iaşi şi al Uniunea Arhitectilor din Romania cred că această propunere îi dezonorează pe toţi cei care au condus la acest rezultat. Pe toţi, începând de la autorităţile locale care nu vor să înţeleagă necesitatea şi utilitatea unor concursuri (pe bune) de soluţii de arhitectură, până la colegii de breaslă care propun aşa ceva. Oare cât timp trebuie să mai treacă până să ne trezim?Oare OAR Filiala Iaşi, Uniunea Arhitecţilor din România-Filiala Iaşi-Vaslui, Facultatea de Arhitectură din Iaşi, Registrul Urbaniştilor din România - Filiala Iaşi nu au nimic de spus la toate aceste întâmplări nefericite din Iaşi? (vezi pasajele propuse din Podu Roş, vezi propunere cinema Trianon - fost Republica, vezi propunere sală polivalentă şi stadion, vezi Ateneul Tătăraşi)”, comentează Bogdan Curelariu.

“Exact cum s-a mai spus într-un comentariu, capelă mortuară. Cred că cel căruia i-a venit o asemenea idee era în stare de agonie pe un pat de spital, în lupta cu COVID 19. Sper să fi învins boala şi să plece într-o recuperare cât mai lungă. El săracul, nu are nici o vină, deh, cu boala. Dar cel care a dat dispoziţie să fie transmisă minunea asta către public, oare nu este si el bolnav, dar asimtomatic? Tradiţia culturală a Iaşului cu care se mândresc şi o invocă autorităţile locale de fiecare dată, include şi arhitectura. Nu sunt suficiente blocurile comuniste din jurul pieţei Unirii?”, arată Cătălin Ionel Cerne.

“E absolut oribil. Cine a făcut aceste randări nici măcar nu şi-a dat interesul să şteargă banner-ul din spate. Lucrare făcută pe "genunche" şi dată cu dedicaţie”. “O cladire sinistra acest cinematograf Victoria, care nu are acelasi regim de inaltime similar celorlalte cladiri din zona. Ar trebui demolata si ridicata o cladire demna de centrul Iasului. Nu merita pastrata. Dar, na, pentru un edificiu nou de cultura nu sunt bani, nu? Mai bine s-ar face acolo un sediu pentru Opera Nationala Romana din Iasi”

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.