“Lucrare făcută pe «genunche» şi dată cu dedicaţie”

Propunerea pentru renovarea fostului cinema Victoria a stârnit polemici aprinse

vineri, 18 decembrie 2020, 09:14
2 MIN
 Propunerea pentru renovarea fostului cinema Victoria a stârnit polemici aprinse

Pe pagina de Facebook a Ateneului Tătăraşi au fost postate câteva fotografii cu o propunere pentru viitoarea Sală a Unirii (fostul cinematograf Victoria). Postarea are peste 80 de comentarii, cele mai multe persoane consideră că propunerea este total inadecvată pentru o clădire din centrul oraşului. Mulţi reclamă faptul că soluţia nu este aleasă fără un concurs serios.  

Mai jos redăm câteva comentarii. “În calitate de arhitect, membru al OAR Filiala Iaşi şi al Uniunea Arhitectilor din Romania cred că această propunere îi dezonorează pe toţi cei care au condus la acest rezultat. Pe toţi, începând de la autorităţile locale care nu vor să înţeleagă necesitatea şi utilitatea unor concursuri (pe bune) de soluţii de arhitectură, până la colegii de breaslă care propun aşa ceva. Oare cât timp trebuie să mai treacă până să ne trezim?Oare OAR Filiala Iaşi, Uniunea Arhitecţilor din România-Filiala Iaşi-Vaslui, Facultatea de Arhitectură din Iaşi, Registrul Urbaniştilor din România – Filiala Iaşi nu au nimic de spus la toate aceste întâmplări nefericite din Iaşi? (vezi pasajele propuse din Podu Roş, vezi propunere cinema Trianon – fost Republica, vezi propunere sală polivalentă şi stadion, vezi Ateneul Tătăraşi)”, comentează Bogdan Curelariu.

“Exact cum s-a mai spus într-un comentariu, capelă mortuară. Cred că cel căruia i-a venit o asemenea idee era în stare de agonie pe un pat de spital, în lupta cu COVID 19. Sper să fi învins boala şi să plece într-o recuperare cât mai lungă. El săracul, nu are nici o vină, deh, cu boala. Dar cel care a dat dispoziţie să fie transmisă minunea asta către public, oare nu este si el bolnav, dar asimtomatic? Tradiţia culturală a Iaşului cu care se mândresc şi o invocă autorităţile locale de fiecare dată, include şi arhitectura. Nu sunt suficiente blocurile comuniste din jurul pieţei Unirii?”, arată Cătălin Ionel Cerne.

“E absolut oribil. Cine a făcut aceste randări nici măcar nu şi-a dat interesul să şteargă banner-ul din spate. Lucrare făcută pe "genunche" şi dată cu dedicaţie”. “O cladire sinistra acest cinematograf Victoria, care nu are acelasi regim de inaltime similar celorlalte cladiri din zona. Ar trebui demolata si ridicata o cladire demna de centrul Iasului. Nu merita pastrata. Dar, na, pentru un edificiu nou de cultura nu sunt bani, nu? Mai bine s-ar face acolo un sediu pentru Opera Nationala Romana din Iasi”

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii