Propuneri de modificări în privinţa certificatelor de concedii medicale

luni, 21 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Propuneri de modificări în privinţa certificatelor de concedii medicale

Medicii de familie au transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mai multe propuneri pentru simplificarea certificatelor de concedii medicale. 

Medicii care fac parte din Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) spun că este nevoie de mai multe modificări legislative în acest sens.

Una dintre modificări ar fi eliminarea obligaţiei medicului de familie de a emite certificatul de concediu medical pentru COVID-19, iar acest lucru să se poată face direct de pe platforma oficială a Ministerului Sănătăţii, dedicată gestionării persoanelor aflate în izolare sau carantină.

„Simplificarea regulilor de emitere a certificatelor de concediu medical, de exemplu, emiterea unui singur certificat pentru un episod de boală, chiar dacă episodul se întinde pe două luni calendaristice – o zi în ianuarie şi două zile în februarie. Eliminarea tipizatului autocopiativ în trei exemplare alb-roz-verde pentru certificatul de concediu medical şi înlocuirea cu un formular cu cod QR similar reţetei electronice, care se poate tipări pe coli A4 albe”, propun reprezentanţii FNPMF în solicitarea înaintată către CNAS.

Aceştia mai spun că dacă există deschidere la nivelul CNAS şi al MS pentru aceste soluţii, pot transmite şi alte idei pentru a simplifica actul medical, „pentru a oferi mai multe minute din timpul consultaţiei medicale pacientului, cabinetului de medicina familiei şi asiguratului CNAS”. 

Comentarii