PSD Iaşi şi-a desemnat candidatul la alegerile europarlamentare. Un nume surpriză. Au fost patru propuneri

vineri, 02 februarie 2024, 19:11
1 MIN
 PSD Iaşi şi-a desemnat candidatul la alegerile europarlamentare. Un nume surpriză. Au fost patru propuneri

PSD Iasi si-a desemnat candidatul la alegerile europarlamentare. In joc au fost patru nume, dar cel care a obtinut nominalizarea este Lucian Eva (FOTO), medic neurochirurg si sef al Spitalului de Neurochirurgie.

Conducerea extinsa a filialei PSD Iasi a aprobat candidatura acestuia intr-o sedinta care a avut loc vineri seara. Votul de la Iasi nu asigura o pozitie eligibila pe lista nationala a PSD – acest lucru va depinde de negocierile de la Bucuresti.

Alaturi de Eva, alti trei social-democrati au vrut nominalizarea: Bogdan Balaniscu, Maricel Popa si Tudor Ciuhodaru. Primii doi au renuntat, in timpul sedintei, dar ultimul, actual europarlamentar, a tinut pana in ultima clipa la propria sa candidatura, conform surselor ZDI. In cele din urma, votul conducerii extinse a filialei a fost in favoarea lui Lucian Eva.

Sefii PSD Iasi vor merge saptamana viitoare cu aceasta propunere la conducerea centrala.

In sedinta PSD de vineri seara s-a discutat si despre posibila data in care vor avea loc alegerile interne in filiala. Alegerea noului presedinte al PSD Iasi ar putea avea loc pe 17 februarie, eveniment la care ar urma sa participe si liderii centrali ai partidului, in frunte cu Marcel Ciolacu. Singurul candidat anuntat este actualul sef, Bogdan Cojocaru, care ocupa si functia prefect.

Pana la data alegerilor va fi stabilita si lista nationala a candidatilor PSD la europarlamentare. Pentru ca nominalizarea de la PSD Iasi sa fie eligibila, Lucian Eva ar trebui sa fie intre primii 10 candidati. La redistribuire, PSD ar mai putea obtine, realist vorbind, inca 1-2 mandate.

Comentarii