Răsturnare de situație. Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei

miercuri, 01 mai 2024, 15:03
2 MIN
 Răsturnare de situație. Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat oficial în cursa pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, după ce Biroul Electoral al Municipiul Bucureşti a decis admiterea candidaturii preşedintei partidului S.O.S. România.

Senatoarea a depus liste suplimentare de susţinători, în condițiile în care BEM a respins prima dată candidatura acesteia.

Candidatura Dianei Iovanovici-Şoşoacă pentru funcţia de primar general al Capitalei, propusă de partidul S.O.S. România, a fost admisă după ce senatoarea a depus la BEM liste suplimentare de susținători.

„Art. 1 Admite candidatura doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, candidat propus de partidul S.O.S. România.

Art. 2 Prezenta hotărâre se aduce la cunoştinţa publică prin afişare la panoul Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 42 – Municipiul Bucureşti, str. Batişte nr. 13, sector 2, şi pe pagina de internet https://b.prefectura.mai.gov.ro/. şi poate fi contestată de către cetăţeni, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, în termen de cel mult 48 de ore de data afişării candidaturii, conform art. 54 alin. (1) din Legea nr. 115/2015”, arată hotărârea de marţi a Biroului Electoral Municipal, citată de News.ro.

Duminică, Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă deoarece a găsit probleme multiple la listele de semnături depuse de senatoare.

Şoşoacă l-a acuzat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, că a „dat telefoane”, sugerând că decizia Biroului Electoral a fost influențată.

„Eu nu am anunţat public că voi candida la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să văd ce face domnul Marcel Ciolacu, dar domnul Marcel Ciolacu nu ştie decât să dea telefoane ca să îşi manifeste hegemonia. Astăzi mi-am depus la Bucureşti candidatura pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti ca să îi încurc pe toţi. Mi-am depus candidatura când am văzut mârşăvia din Bucureşti şi cum vor să fure cu acelaşi Nicuşor Dan care îşi bate joc de bucureşteni şi tuturor le convine să iasă Nicuşor Dan pentru că semnează ca primarul. Mă bucur că Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea privind candidatura la Bucureşti. O să îi aduc lui Marcel Ciolacu şi un cadou, un tricou pe care scrie: „Mândru că sunt moldovean”, şi i-am chemat pe toţi moldovenii să se revolte”, a declarat Șoșoacă, potrivit unui comunicat de presă al partidului S.O.S. România, înființat de senatoare după ce a fost exclusă din AUR.

Comentarii