Răsturnare de situaţie în dosarul “Regelui betoanelor”, emoţii printre unii aleşi locali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Zămosteanu, eliberat din arest cu fermoar la gură

Răsturnare de situaţie în dosarul “Regelui betoanelor”, emoţii printre unii aleşi locali

GALERIE
Zamosteanu si angajatiicristin zamosteanu
  • Zamosteanu si angajatii
  • cristin zamosteanu
- +

Decizia a venit oarecum surprinzător, după ce, săptămâna trecută, un complet de la Tribunal şi un altul de la Curte au confirmat arestul. El nu are însă voie să vorbească cu numeroşi foşti colaboratori, dar şi cu mulţi aleşi locali ce au votat decizii care, spun procurorii, l-au avantajat. Întâmplarea face ca eliberarea lui să vină exact după alegerile care vor schimba bună parte din aceşti aleşi ieşeni, unii audiaţi deja de DIICOT

Decizia de eliberare din arest a omului de afaceri Cristin Zămosteanu a fost luată ieri, la prânz, de către judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au admis contestaţia formulată de dezvoltatorul imobiliar, împotriva unei decizii de prelungire a măsurii arestului preventiv, ce a fost luată de Tribunal, în primă instanţă. Întâmplarea face ca eliberarea lui să aibă loc exact a doua zi după alegerile locale care vor schimba bună parte din aleşii locali ce au fost audiaţi în dosarul său, după ce au votat decizii ce, spun procurorii, l-ar fi avantajat pe acesta.

O lungă listă de nume

Zămosteanu a fost plasat în schimb sub control judiciar, având o serie de interdicţii. Cele mai importante sunt cele de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, mulţi dintre ei angajaţi sau apropiaţi de-ai săi. E vorba de Zămosteanu Oana Mirela, Creţu Ovidiu, Nedelcu Ion, Doacă Renato, Buzdugan-Arşinel Alexandra, Stoian Anamaria Mădălina, Andriazi Daniela, Spatariu Dragna, Istrate George Bogdan, Spiridon Dragoş, Bolobiţă Costel Cristinel şi Pârvu Andrei Marius. Tot pe perioada controlului judiciar, Cristin Zămosteanu nu poate comunica pe nicio cale cu aleşii locali sau angajaţii publici Bostan Manuel Ciprian, Dornean Tudor, Dobîndă Otilia Mihaela, Găburici Violeta-Adriana, Vintilă Iordan, Surdu Gabriel Mihai, Aur Marius Cătălin, Harabagiu Gabriel-Vasile, Fînaru Paula, Grigoraş Ana-Maria, Neamţu Eliza Maria, Vulpe Viorica, Bălteanu Robert, Radu George Ciprian, Zamă Cristian-Gheorghe, Bolobiţă Gianina, Amăriuţei Remus Lucian, Călin Dora Mihaela, Pavăl Laura Alexandra, Creţu Alexandra Cătălina, Lucaci Paul, Foca Măriuca, Apăvăloaie Iulian-Petru.
Aceleaşi interdicţii le are şi fosta consilieră de la ANAF Aura Pârvu, care prin aceeaşi decizia a fost eliberată şi ea din arest. “Au trecut două luni de când s-a luat măsura preventivă şi niciuna din acuzaţii nu s-a consolidat în vreun fel. De partea cealaltă, toată echipă de avocaţi, am produs nenumărate documente prin care am demonstrat legalitatea tranzacţiilor şi inexistenţa evaziunii fiscale. Soluţia a venit natural, spunem noi", a precizat avocatul Ionuţ Iftode, apărător al celor doi.
Decizia de ieri vine după ce aceeaşi Curte de Apel, acum câteva zile, a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv. Cristin Zămosteanu şi Aura Pârvu au fost arestaţi, la cererea DIICOT, la finele lunii iulie. Tot atunci a fost arestat şi Ovidiu Creţu, angajat de-al omului de afaceri, care între timp a fost eliberat şi el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.