Răsturnare de situaţie în dosarul “Regelui betoanelor”, emoţii printre unii aleşi locali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Zămosteanu, eliberat din arest cu fermoar la gură

Răsturnare de situaţie în dosarul “Regelui betoanelor”, emoţii printre unii aleşi locali

GALERIE
Zamosteanu si angajatiicristin zamosteanu
 • Zamosteanu si angajatii
 • cristin zamosteanu
- +

Decizia a venit oarecum surprinzător, după ce, săptămâna trecută, un complet de la Tribunal şi un altul de la Curte au confirmat arestul. El nu are însă voie să vorbească cu numeroşi foşti colaboratori, dar şi cu mulţi aleşi locali ce au votat decizii care, spun procurorii, l-au avantajat. Întâmplarea face ca eliberarea lui să vină exact după alegerile care vor schimba bună parte din aceşti aleşi ieşeni, unii audiaţi deja de DIICOT

Decizia de eliberare din arest a omului de afaceri Cristin Zămosteanu a fost luată ieri, la prânz, de către judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au admis contestaţia formulată de dezvoltatorul imobiliar, împotriva unei decizii de prelungire a măsurii arestului preventiv, ce a fost luată de Tribunal, în primă instanţă. Întâmplarea face ca eliberarea lui să aibă loc exact a doua zi după alegerile locale care vor schimba bună parte din aleşii locali ce au fost audiaţi în dosarul său, după ce au votat decizii ce, spun procurorii, l-ar fi avantajat pe acesta.

O lungă listă de nume

Zămosteanu a fost plasat în schimb sub control judiciar, având o serie de interdicţii. Cele mai importante sunt cele de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, mulţi dintre ei angajaţi sau apropiaţi de-ai săi. E vorba de Zămosteanu Oana Mirela, Creţu Ovidiu, Nedelcu Ion, Doacă Renato, Buzdugan-Arşinel Alexandra, Stoian Anamaria Mădălina, Andriazi Daniela, Spatariu Dragna, Istrate George Bogdan, Spiridon Dragoş, Bolobiţă Costel Cristinel şi Pârvu Andrei Marius. Tot pe perioada controlului judiciar, Cristin Zămosteanu nu poate comunica pe nicio cale cu aleşii locali sau angajaţii publici Bostan Manuel Ciprian, Dornean Tudor, Dobîndă Otilia Mihaela, Găburici Violeta-Adriana, Vintilă Iordan, Surdu Gabriel Mihai, Aur Marius Cătălin, Harabagiu Gabriel-Vasile, Fînaru Paula, Grigoraş Ana-Maria, Neamţu Eliza Maria, Vulpe Viorica, Bălteanu Robert, Radu George Ciprian, Zamă Cristian-Gheorghe, Bolobiţă Gianina, Amăriuţei Remus Lucian, Călin Dora Mihaela, Pavăl Laura Alexandra, Creţu Alexandra Cătălina, Lucaci Paul, Foca Măriuca, Apăvăloaie Iulian-Petru.
Aceleaşi interdicţii le are şi fosta consilieră de la ANAF Aura Pârvu, care prin aceeaşi decizia a fost eliberată şi ea din arest. “Au trecut două luni de când s-a luat măsura preventivă şi niciuna din acuzaţii nu s-a consolidat în vreun fel. De partea cealaltă, toată echipă de avocaţi, am produs nenumărate documente prin care am demonstrat legalitatea tranzacţiilor şi inexistenţa evaziunii fiscale. Soluţia a venit natural, spunem noi", a precizat avocatul Ionuţ Iftode, apărător al celor doi.
Decizia de ieri vine după ce aceeaşi Curte de Apel, acum câteva zile, a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv. Cristin Zămosteanu şi Aura Pârvu au fost arestaţi, la cererea DIICOT, la finele lunii iulie. Tot atunci a fost arestat şi Ovidiu Creţu, angajat de-al omului de afaceri, care între timp a fost eliberat şi el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X