Recital de poezie la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi, vineri 23 martie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Recital de poezie la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi, vineri 23 martie

GALERIE
afis poezie
  • afis poezie
- +

Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi organizează vineri, 23 martie, cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Poeziei”.

 

Manifestarea va debuta la ora 11.00 cu recitaluri de poezie desfăşurate în liceele partenere evenimentului: Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Liceul cu Program Sportiv Iaşi. De la ora 16.00, în sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi va avea loc un spectacol extraordinar de poezie.

Evenimentul reuneşte 23 de cunoscuţi scriitori şi oameni de cultură ieşeni: Radu Andriescu, Liviu Apetroaie, Marius Chelaru, Cristina Chiprian, Daniel Corbu, Sorin Cotlarciuc, Adi Cristi, Nichita Danilov, Paul Gorban, Ştefania Hănescu, Carmelia Leonte, Emilian Marcu, Corina Matei Gherman, Marcel Miron, Traian Mocanu, Nicolae Panaite, Andrei Patraş, Constantin Profir, Indira Spătaru, Cassian Maria Spiridon, Cătălin Mihai Ştefan, Aurel Ştefanache, Horia Zilieru şi cantautorul Radu Ştefan.

Poezia va fi celebrată şi de elevii din cadrul liceelor ieşene printr-o expoziţie inedită în Parcul Copou. „Sărbătoarea Poeziei” este o iniţiativă culturală care îşi propune, ca în fiecare an, să aducă cititorii mai aproape de cultură, dar şi să stimuleze tinerii să citească şi să scrie poezie. Festivalul este un elogiu adus poeziei contemporane, dar şi o întâlnire între cititori şi poeţii contemporani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.