anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Reprezentanţii Universităţii Tehnice sunt mulţumiţi de înscrierile la admiterea de toamnă

GALERIE
admitere Politehnica
  • admitere Politehnica
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a înregistrat cifre record la admiterea de toamnă din acest an. Asftfel, Politehnica ieşeană a avut cu 200 de candidaţi mai mult faţă de numărul de locuri la buget, dar a înregistrat şi mai mulţi candidaţi pentru locurile la taxă faţă de anii precedenţi în sesiunea de toamnă.

La sesiunea de toamnă din acest an au fost 500 de candidaţi pe cele 307 de locuri bugetate scoase la concurs la ciclul de licenţă, la care se adaugă şi 154 de candidaţi care au optat pentru locurile de la taxă. Cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Mecanică, aproximativ 110 dosare la buget şi 44 la taxă, urmată de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 84 de dosare la buget şi 64 la taxă, iar pe locul al treilea Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, cu 73 de dosare la buget şi 12 la taxă.

Pe lângă acestea, în perioada următoare vor mai fi validate o serie de dosare rămase nefinalizate pe platforma universităţii, astăzi, pe 21 septembrie, urmând să fie definitivată situaţia admiterii. Confirmarea locurilor se va realiza în zilele următoare

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIASI, precizează că, spre deosebire de anii trecuţi, tinerii au optat pentru specializări mai puţin dorite anterior.

„A fost o admitere foarte bună, cu un număr suficient de candidaţi, distribuiţi pe toate cele 11 facultăţi ale universităţii, există un interes foarte divers în aşa fel încât, lăsând deoparte domeniile tradiţionale de mare atractivitate, s-au orientat către toate facultăţile universităţii, după cum se vede şi din numărul mare de candidaţi din toamnă. Este esenţial acest interes către toate domeniile tehnice, pentru că fiecare are zona de interes în piaţa muncii, în tot peisajul acesta economic la nivel naţional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin. Rezultatele finale ale procesului de înscriere, defalcate pe facultăţi, pot fi consultate pe platforma de admitere a Politehnicii ieşene. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.