Advertorial (P)

Riscuri de pierdere a datelor de pe medii de stocare

luni, 11 martie 2019, 11:54
3 MIN
 Riscuri de pierdere a datelor de pe medii de stocare

Calculatoarele zilelor noastre au ajuns la niste performante pe care cu greu ni le puteam imagina in urma cu cativa ani. Incepand de la viteza procesorului, pana la memoria RAM de ordinul GB și capacitatea de stocare, toate au evoluat intr-un ritm ametitor. Cine isi imagina, probabil, in urma cu aproximativ 15 ani, ca un hard-disk va putea ajunge sa stocheze date de 1 sau 2TB, pe un laptop portabil, pe care sa-l folosesti pentru uz personal? Toata aceasta dezvoltare a unitatilor de stocare a adus insa si unele neajunsuri. Astfel, daca inainte utilizatorii isi mai salvau datele pe CD-uri sau DVD-uri, unii chiar pe unitati HDD externe, astazi, putini mai fac acest lucru. Capacitatea mare de stocare îi determina pe multi utilizatori sa ignore riscurile stocarii tuturor datelor in acelasi loc.
 
Iata, in continuare, cateva riscuri la care suntem supusi in momentul in care nu apelam la solutii de backup omologate.

Deteriorarea fișierelor
Unul dintre cele mai banale riscuri pe care le putem intampina cu fisierele noastre este cel al deteriorarii, din cauza unei manevrari defectuase, a salvarii incorecte sau a actiunii anumitor virusi. Prin urmare, avem de-a face cu fisiere stocate la locul lor, bine delimitate, dar pe care nu le mai putem accesa in momentul in care incercam sa le deschidem. Sunt asa-numitele fisiere corupte, pe care doar specialistii in recuperari date le mai pot repune in drepturi, in sensul aducerii lor pe un alt suport, la starea initiala.

Pierderea datelor
Un alt risc ce pandeste datele tale este, pur si simplu, pierderea lor. Nu trebuie sa faci mari eforturi pentru a ramane fara datele de pe hard-disk. O simpla comanda de formatare data din greseala de pe calculatorul tau te poate lasa fara niciun fel de date pe calculatorul tau de acasa ori de la birou. De asemenea, astazi avem la dispozitie diverse dispozitive de stocare, precum stick-urile de memorie sau cardurile de memorie. Acestea au ajuns, de asemenea, la dimensiuni impresionante, de 64 sau 128 de GB, astfel incat multe persoane transfera uzual datele de pe hard-disc pe stick si invers, uitand insa cat de usor se pot pierde aceste date. Un simplu soc sau expunere la caldura te poate lasa fara datele de pe aceste stick-uri. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca multe dintre aceste dispozitive sunt foarte fragile, prin urmare o utilizare defectuasa precum fortarea introducerii lor in mufa USB sau in sloturile special prevazute pe marginile calculatoarelor te poate las afara datele tale pretioase. Recuperare date hard extern se face prin  intermediul unor softuri profesionale de recuperare date si a unor echipamente profesionale pe care doar laboratoarele de recuperare a datelor le pot detine.

Suprascrierea datelor deja existente
Nu in ultimul rand, putem pierde foarte usor datele in momentul in care avem fisiere care poarta aceeasi denumire. Astfel, in momentul suprascrierii, fisierul nou il va inlocui pe cel deja existent, fara a mai putea face ceva pentru recuperarea lui. Acest gen de situatii se intampla in general in cazul fotografiilor sau filmelor, pe care camerele foto din zilele noastre le stocheaza in cardul de memorie. Iar in momentul in care il scoatem pentru a-l introduce in calculator, putem foarte usor suprascrie zecile sau sutele de poze dintr-o zi  peste fotografiile noastre din vacanta sau de la alte evenimente speciale.

Socuri fizice
Pentru mediile de stocare mobile cum ar fi hdd-urile externe sau stick-urile, problemele problemele por sa arara de multe ori si in urma unor socuri fizice, fluctuatiilor de tensiune, utilizarii indelungate si a problemelor de fabricatie.

Recuperarea datelor de pe acest gen de defecte implica anumite echipamente specializate si solutii de ultima ora care duc la costuri mari de recuperare a datelor.

Toate aceste situatii pot fi prevenite prin apelarea la specialisti care iti pot oferi solutii de back-up, dar si de arhivare adecvata a datelor.

BIT DATA Recovery ofera servicii de recuperare a datelor de pe Hard Disk, Stick USB, Card de Memorie sau orice alt mediu de stocare defect. Pentru detalii  acceseaza pagina recuperaridate.ro

Comentarii