România în haos (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Comunicat de presă

România în haos (P)

GALERIE
vasile citea dep unu
  • vasile citea dep unu
- +

Cu fiecare zi care trece ne dăm seama că suma incompetenţei din România se regăseşte în Guvernul Cîţu.

Dacă Partidul Social Democrat apelează la moţiuni simple împotriva miniştrilor Guvernului României nu înseamnă că opoziţia uzează de o simplă armă constituţională permisă de legislaţie şi doar pentru a-şi justifica prezenţa în Parlament.

Înseamnă că aleşii PSD doresc să aducă la cunoştinţa populaţiei derapajele unor indivizi care se joacă cu proprietatea publică şi privată a ţării.

Cu miniştrii ne-am lămurit. Simpli obedienţi la politicile trasate ba de la "fotoliul" primului ministru, ba de la "tronul" prezidenţial.

Dar, ce ne facem cu domnul Cîţu? Premierul României a ieşit recent în decor anunţând faptul că românii trăiesc mai bine şi că economia duduie. Oare românii simt acest lucru?

Când compari câştigurile de anul acesta cu câştigurile de anul trecut din pandemie, când se plătea prin măsura şomajului tehnic 75% din salariu, nu înseamnă altceva decât faptul că dai dovadă de foarte mult cinism...

Afirmă domnul Cîţu că salariul din industria mobilei a crescut cu 42%. Oare la această creştere au contribuit şi taierile ilegale de material lemnos făcute sub patronajul domnului Costel Alexe?

Precizează din nou domnul Cîţu că salariile din industria auto au crescut cu 43%.

Și nu în ultimul rând, afirmă domnul Cîţu că salariile din HoReCa au crescut şi ele cu 35%. Serios?

Dar s-a întrebat domnul Cîţu câţi patroni au mai putut să îşi ţină şi să îşi plătească salariaţii? Câţi salariaţi din HoReCa au supravieţuit în sistem sau câţi vor supravieţui în viitor, în contextul în care ratele amânate de patronii angajatori pe parcursul anului pandemic 2020 au ajuns acum la scadenţa la care se mai adaugă şi celebra "dobândă la dobândă" autorizată tot de acest premier selfie?

Evident că domnul Cîţu nu şi-a pus aceste întrebări şi nici nu prea va mai avea timp să şi le pună deoarece zilele domniei sale şi ale acestei coaliţii de guvernare la Palatul Victoria sunt numărate...

Că tot se desfăşoară Campionatul European de Fotbal, relevantă în situaţia noastră este o celebră replică folosită în sportul rege: Cu siguraţă, pe domnul Cîţu nu o să îl mai "prindă paltonul" la Palatul Victoria!

Vasile CÎTEA

Deputat de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.