Comunicat de presă

România în haos (P)

vineri, 18 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 România în haos (P)

Cu fiecare zi care trece ne dăm seama că suma incompetenţei din România se regăseşte în Guvernul Cîţu.

Dacă Partidul Social Democrat apelează la moţiuni simple împotriva miniştrilor Guvernului României nu înseamnă că opoziţia uzează de o simplă armă constituţională permisă de legislaţie şi doar pentru a-şi justifica prezenţa în Parlament.

Înseamnă că aleşii PSD doresc să aducă la cunoştinţa populaţiei derapajele unor indivizi care se joacă cu proprietatea publică şi privată a ţării.

Cu miniştrii ne-am lămurit. Simpli obedienţi la politicile trasate ba de la "fotoliul" primului ministru, ba de la "tronul" prezidenţial.

Dar, ce ne facem cu domnul Cîţu? Premierul României a ieşit recent în decor anunţând faptul că românii trăiesc mai bine şi că economia duduie. Oare românii simt acest lucru?

Când compari câştigurile de anul acesta cu câştigurile de anul trecut din pandemie, când se plătea prin măsura şomajului tehnic 75% din salariu, nu înseamnă altceva decât faptul că dai dovadă de foarte mult cinism…

Afirmă domnul Cîţu că salariul din industria mobilei a crescut cu 42%. Oare la această creştere au contribuit şi taierile ilegale de material lemnos făcute sub patronajul domnului Costel Alexe?

Precizează din nou domnul Cîţu că salariile din industria auto au crescut cu 43%.

Și nu în ultimul rând, afirmă domnul Cîţu că salariile din HoReCa au crescut şi ele cu 35%. Serios?

Dar s-a întrebat domnul Cîţu câţi patroni au mai putut să îşi ţină şi să îşi plătească salariaţii? Câţi salariaţi din HoReCa au supravieţuit în sistem sau câţi vor supravieţui în viitor, în contextul în care ratele amânate de patronii angajatori pe parcursul anului pandemic 2020 au ajuns acum la scadenţa la care se mai adaugă şi celebra "dobândă la dobândă" autorizată tot de acest premier selfie?

Evident că domnul Cîţu nu şi-a pus aceste întrebări şi nici nu prea va mai avea timp să şi le pună deoarece zilele domniei sale şi ale acestei coaliţii de guvernare la Palatul Victoria sunt numărate…

Că tot se desfăşoară Campionatul European de Fotbal, relevantă în situaţia noastră este o celebră replică folosită în sportul rege: Cu siguraţă, pe domnul Cîţu nu o să îl mai "prindă paltonul" la Palatul Victoria!

Vasile CÎTEA

Deputat de Iaşi

Comentarii